Ondernemend Friesland nieuws

Bas Hollenberg finalist Jonge Ondernemersprijs 2011

Bas Hollenberg finalist Jonge Ondernemersprijs 2011

De 35-jarige Sneker ondernemer Bas Hollenberg is doorgedrongen tot de finale van van de Jonge Ondernemers Prijs Noord Nederland. Hollenberg begon vier jaar geleden in Sneek met zakelijk partner Arjen Rusticus met de Walrus en heeft kans gezien om deze horecagelegenheid in die tijd uit te bouwen tot een niet meer weg te denken ontmoetingspunt in de Sneker gemeenschap en ver daar buiten. Hij was daarnaast met nog een paar ‘jonge honden’ verantwoordelijk voor de revitalisering van de horeca in de Sneker binnenstad. Dat resulteerde in onder meer ‘Lekker Sneek zomer en wintereditie’, het Jazz en Blues weekend en de Culinaire Elfstedentocht.

De laagdrempelige formule van de Walrus in Sneek sloeg aan en het Grand Café / Zalencentrum groeide als kool, zodat de zakenpartners niet lang hoefden na te denken toen ze de voormalige Paddy O’Ryan en het belendende pand aan het Gouverneursplein in Leeuwarden over konden nemen. Van 35 medewerkers vier jaar geleden, werken er nu in de Walrus Sneek en de Walrus Leeuwarden 140 werknemers (de meeste op parttime basis) en is de Walrus niet alleen de laatste jaren steevast in de terras top-100 te vinden (vorig jaar eerste van Friesland en tweede landelijk), maar staat het dit jaar ook in de café top-100 en hoort het bij de top-100 van grootste horecabedrijven in Nederland.

 

Zowel Bas Hollenberg als zakenpartner Arjen Rusticus vallen in de categorie: ‘Niet te veel ouwehoeren, maar gewoon je stinkende best doen’. Naar specialisten luisteren wanneer dat nodig is, maar je eigen nuchtere boerenverstand gebruiken wanneer je knopen moet doorhakken. Op die manier zijn er in de bedrijfsvoering al behoorlijk wat vernieuwingen doorgevoerd die het ondernemen prettiger maken en daarnaast, minstens net zo belangrijk, een behoorlijke kostenbesparing betekenen.

 

Jonge Ondernemers Prijs 2011

En nu mag Bas Hollenberg zich finalist van de Jonge Ondernemers Prijs van het Noorden noemen. Daar is aardig wat aan vooraf gegaan, zoals interne en externe presentaties, pitches (1 minuut-flits presentaties) en het maken van een bedrijfsfilm. Maar ook staat de finalisten nog het nodige aan uitdagingen te wachten voordat ze weten hoe ze uiteindelijk op 22 november in de Oosterpoort in Groningen hebben gescoord.

 

Zo krijgen ze nog een uitgebreide media workshop waarin geoefend wordt op presentatietechnieken, moeten ze een externe presentatie verzorgen tijdens een bijeenkomst van het Jonge Bedrijven Netwerk en/of een provinciaal netwerk voor startende ondernemingen. Er wordt een beroep op hen gedaan om zo veel mogelijk media-aandacht te genereren en moeten ze zo veel mogelijk mensen mobiliseren om via SMS-jes op hen te stemmen. Deze onderdelen tellen naast de presentaties op de finaledag voor de professionele jury en een presentatie voor een zaal met toeschouwers, allemaal mee in de berekening van de eindscore.

En Bas Hollenberg ? Die maken ze ‘de pis niet lauw’. Die doet gewoon zijn stinkende best.

 

De sms actie is ondertussen een groot succes en de tussenstand is te checken op smote.nl/jop/  OF wenst Bas en zijn collega finalisten veel succes toe tijdens de finale

 

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement