Ondernemend Friesland nieuws

BDO lanceert 'thuiswerkmodel in de accountancy'

BDO lanceert 'thuiswerkmodel in de accountancy'

Accountantsorganisatie als eerste in branche actief op zoek naar thuiswerkers

BDO Accountants & Adviseurs lanceert vandaag een wervingscampagne gericht op adviseurs die hun klanten vanuit huis kunnen bedienen. BDO is de eerste accountantsorganisatie in de branche die 'thuiswerkers' gaat inzetten. De nieuwe adviseurs gaan werken voor BDO's digitale administratiekantoor BDO Direct en worden gestuurd op klant tevredenheid en kwaliteit van de output. Met dit thuiswerkmodel zet BDO een volgende stap in de innovatie van de accountancybranche.

In 2009 lanceerde BDO het digitale administratiekantoor BDO Direct, waarmee ondernemers hun volledige administratie online kunnen uitbesteden. Ze kunnen daarbij zelf kiezen of ze de adviseur 'aan tafel' of online willen spreken. De thuiswerkers die BDO nu gaat werven, werken als online adviseur vanuit dit digitale administratiekantoor.

Drs. Alexander Leppink RA,  partner bij BDO en verantwoordelijk voor business development en BDO Direct zegt hierover: "Wij zijn ervan overtuigd dat 'het nieuwe werken' grote kansen biedt voor accountantsorganisaties. Wij merken bijvoorbeeld dat ervaren medewerkers in voorkomende gevallen de accountancy verlaten, omdat ze werk en privé onvoldoende flexibel op elkaar ingespeeld krijgen, terwijl we deze waardevolle doelgroep juist willen behouden. De ervaren adviseur bij BDO Direct die voor dit thuiswerkmodel kiest, kan in samenspraak met zijn klanten zijn eigen tijd indelen, zonder dat hij daarvoor als zelfstandig ondernemer aan de slag moet."

Door de grote belangstelling van ondernemers voor BDO Direct neemt de behoefte aan extra adviseurs snel toe. De  nieuwe werkwijze vergroot de aanwezige capaciteit, waardoor deze dienstverlening nog verder kan groeien.

Aansluiting op maatschappelijke behoefte
De BDO-adviseurs bedienen hun eigen klanten zelfstandig vanuit huis maar worden ondersteund vanuit een professionele organisatie. De klantportefeuille, online systemen, basistransactieverwerking en opleidingen worden allemaal door BDO verzorgd. BDO ontwikkelde speciaal op deze thuiswerkfunctie afgestemde arbeidsvoorwaarden. Hoofd HR bij BDO Jan de Lepper: "Ook in de accountancywereld merken we dat er de behoefte is ontstaan om op een nieuwe manier te gaan werken. En het type dienstverlening van BDO Direct maakt dit mogelijk."

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement