Ondernemend Friesland nieuws

Bedrijven Contactdagen in 2012 voor de 29ste keer

Bedrijven Contactdagen start voorbereiding in een nieuw jasje

De Bedrijven Contactdagen vernieuwt zich de komende jaren. Nog meer dan nu moeten deze twee netwerkdagen vetgedrukt staan in de agenda van elke ondernemer, directeur of accountmanager in Noord-Nederland. Het evenement trekt al jaren rond de 20.000 bezoekers, meer dan wie dan ook te woord kan staan. Nu is het tijd om de kwaliteit van de gesprekken te verhogen. Op 20 & 21 maart zijn in het WTC Expo te Leeuwarden de eerste vernieuwingen zichtbaar.

Bcd.nl

Allereerst is er de vernieuwde website, het startpunt voor een deelname of bezoek. Het kersverse logo, de simpelere indeling en de nieuwe huisstijl zorgen voor de juiste look and feel, maar ook voor een verbeterde vindbaarheid van informatie.

 

Voor en door ondernemers
De BCD betrekt standhouders en bezoekers veel actiever dan voorheen bij de organisatie, om beter te kunnen inspelen op hun wensen en samen een prachtevent neer te zetten. Een symbolisch voorbeeld is de logowedstrijd, waarbij volgers van @contactdagen op Twitter en leden van de LinkedIn groep Bedrijven Contactdagen stemden op hun favoriete logo voor de BCD. Het winnende logo prijkt nu op de nieuwe site.

 

Samen brainstormen

Willem van Muylwijck, directeur: “Via Twitter en onze LinkedIn groep, die al zo’n 800 leden telt, komen we graag te weten wat onze relaties verbeterd willen zien.” Behalve online zal ook op de beursdagen zelf via een superbrainstorm met ongeveer 250 deelnemers input gevraagd worden. “We denken graag samen na over hoe we de kwaliteit van de gesprekken op zo’n dag kunnen verhogen, met als doel resultaat halen uit netwerken”, aldus Willem van Muylwijck.

 

Voor iedereen toegankelijk
Ook nieuw op de komende 29ste editie is een plein voor (startende) ondernemers zonder personeel. Een groep, waarvoor het lastig is een beursdeelname financieel te dragen. Speciaal voor hen ontwikkelde de BCD een lowbudget plein, waarop zelfs ook deelname op één beursdag mogelijk is. Zo kunnen ondernemers al voor € 295,- een eigen plek op de Bedrijven Contactdagen verkrijgen. Een ontmoetingsplaats voor klantrelaties, maar ook een kans om met andere deelnemers van dit plein een goed gesprek te voeren.

 

Meer creativiteit op de beursvloer
Langzaamaan zouden eigenlijk de standaardstands moeten verdwijnen van de beursvloer, vindt Willem van Muylwijck. “Wij willen deelname met bijzondere stands stimuleren. Door bijvoorbeeld een jaarlijks terugkerende wedstrijd uit te schrijven voor de meest originele, sprekende en pakkende bedrijfspresentatie op de beursvloer.”

 

Informatiemiddagen op locatie voor geïnteresseerde standhouders

Resultaat halen uit een beursdeelname vraagt om een goede voorbereiding. De BCD gaat haar standhouders hier meer in begeleiden, onder andere via filmpjes waarin aandacht wordt besteed aan belangrijke beslissingen die standhouders moeten nemen, willen ze echt resultaat uit de beurs halen. Om bovendien laagdrempelig informatie te verstrekken over de kansen die de Bedrijven Contactdagen biedt, worden informatiemiddagen georganiseerd op locatie. Op 28 oktober in Sneek, op 4 november in Drachten, op 11 november in Joure en op 18 november in Leeuwarden. In een persoonlijk gesprek worden de mogelijkheden dan doorgenomen.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement