Ondernemend Friesland nieuws

Boom van vernieuwing in bedrijventerrein De Marne

Beddrijven terrein Bolsward plant Boom van vernieuwing

Gedeputeerde Klaas Kielstra, wethouder Maarten Offinga van de gemeente Sudwest-Fryslan en voorzitter Parkmanagement Bolsward Ronald Velzen hebben de eerste boom geplant voor het project ‘De Marne in het landschap’. Dit project maakt deel uit van het provinciale project Bedrijfsterreinen in het Landschap. Bedrijventerrein De Marne in Bolsward is één van drie bedrijventerreinen in Fryslân die voor die als proef voor dit project is uitgekozen.

Vernieuwend

De boom die geplant is op het terrein van Ventura Systems B.V. is een berk. Een boomsoort die in vele verhalen symbool staat voor vernieuwing. “En dat past bij dit project, aldus wethouder Offinga, op een vernieuwende manier gaan wij een bestaand bedrijventerrein in een nieuw jasje steken”. We gaan van De Marne een aantrekkelijk bedrijvenpark te maken dat past in de omgeving. We willen meer groen aanleggen, zodat het bedrijvenpark bijdraagt aan een gezonde en groene werkomgeving. Dit doen we samen met de ondernemers op het bedrijvenpark.”

 

Mooi en gevarieerd

Bij het verbeteren van het bedrijvenpark ligt de nadruk op het uiterlijk van het bedrijvenpark van afstand. De bedrijfsgebouwen krijgen een groen kader, maar blijven goed zichtbaar. De randen moeten een mooie overgang vormen tussen het landschap en het bedrijvenpark. Er moet variatie in komen, zodat de omvang van het bedrijventerrein zichtbaar is. De toegangswegen naar het bedrijvenpark kunnen mooier. De levendigheid en toegankelijkheid van het bedrijvenpark moet beter worden.

 

Eenheid en maatwerk

Bedrijven kunnen aan dit project meewerken door hun terrein (deels) beschikbaar te stellen voor de aanleg van beplanting. De gemeente zorgt voor het groen en de aanleg. Zo ontstaat er een eenheid in het groen op, in en rondom het park. Natuurlijk probeert de gemeente maatwerk te leveren.

 

Samenwerking

De Marne in het Landschap is een samenwerking tussen de Vereniging Parkmanagement, de provincie Fryslân, de gemeente Súdwest-Fryslân en Roelofs Gebiedsontwikkeling BV. Miljeu Wurkgroep Boalsert, Stadsbelang Bolsward en omwonenden hebben vanaf het begin een actieve rol gespeeld in dit project.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement