Ondernemend Friesland nieuws

Bejaardenhuizen verdwijnen, langer thuis wonen

Yvonne Sterk ZWOF

Eerste senior keurmakelaar van Friesland.

Vrijwel  iedereen wil het liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Tot voor kort was het heel vanzelfsprekend dat men kon verhuizen naar bijv. een bejaarden- of verpleeghuis  wanneer  thuis wonen  door ziekte, lichamelijke of geestelijke beperkingen niet meer kon. Maar dat is nu niet meer zo. Tegenwoordig moet u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen ook wanneer dat steeds lastiger wordt. Het aantal plaatsen in bejaarden- en verpleeghuizen wordt meer dan gehalveerd. Dat betekent dat u zichzelf tijdig de vraag moet stellen: ‘Is mijn woning klaar voor mijn toekomst?’ OF sprak met Yvonne Sterk van ZWOF. Ze heeft zich gespecialiseerd in het langer zelfstandig blijven wonen van ouderen en is de eerste senior keurmakelaar in Friesland.

Inspelen op de nieuwe ARBO wetgeving

Als je ouder wordt, is de kans op fysieke ongemakken groter. Meer comfort is dan een noodzaak in plaats van een luxe. Veel huizen worden aangeboden als seniorenwoningen of als levensloopbestendige woningen. Maar hierbij wordt  geen rekening met een aantal zaken zoals bijvoorbeeld het ontvangen van zorg. Daardoor voldoen slechts weinig van die woningen werkelijk aan alle eisen. Ten onrechte gaan veel mensen, waaronder bouwprofessionals, er van uit dat aanwezigheid van brede deuren en het ontbreken van drempels wel voldoende is. Wat te denken van een badkamer die er prachtig uitziet maar waarin u niet door externe verzorgers geholpen kunt worden zoals verwacht, in verband met de ARBO wet- en regelgeving?

 

Eerste seniorkeurmakelaar

Om zowel ouderen als bouwprofessionals op dit gebied te kunnen adviseren is ‘Zelfstandig Wonen Ouderen Friesland’ ontstaan. ZWOF is opgericht door Yvonne Sterk, Friezin en is gevestigd in Stiens. Zij is opgeleid tot en heeft jarenlange ervaring als makelaar/taxateur. Ze heeft zich door middel van opleidingen gespecialiseerd in het langer zelfstandig blijven wonen van ouderen en is de eerste senior keurmakelaar in Friesland. Op verzoek van  het Nederlands Instituut Levensloopgericht Wonen heeft zij, samen met andere specialisten, keuringen ontwikkeld voor het vaststellen of een woning, wooncomplex, mantelzorgwoning of zorgunit geschikt is voor bepaalde doelgroepen. De resultaten van een dergelijke keuring worden gewaardeerd in sterren waarbij  ook nog een unieke ster voor ARBO-eisen wordt afgegeven.

 

Voor particulier en bouwbedrijven
Zwof kan ingeschakeld worden door zowel particulieren als bouwbedrijven. Bij particulieren komen wij thuis en door het stellen van vragen en het beoordelen van de woning brengen we de persoonlijke situatie helder in kaart. Op basis daarvan kijken we wat voor u de beste oplossingen  en mogelijkheden zijn. Misschien is een goede verbouwing wel de oplossing of verhuizen naar een andere woning die beter past of wellicht het plaatsen van een mantelzorgwoning. Binnenkort staat ons aanbod van mantelzorgwoningen, zorgunits, kleinschalige woonvilla’s maar ook appartementen (waarbij aangegeven wordt in hoeverre deze geschikt zijn voor specifieke doelgroepen) ook online.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement