Ondernemend Friesland nieuws

Belastingkantoor Heerenveen verbouwd tot 52 appartementen

Zwanenburg projecten de voorkant van belkanto

Het voormalige belastingkantoor aan het Stationsplein in Heerenveen krijgt een nieuwe invulling. Deze week wordt gestart met de bouw van 52 ruime huurappartementen die voor een belangrijk deel onder de huurtoeslaggrens zullen vallen.

Grootste verbouwing

,,Dit is één van de grootste transformaties van kantoorruimte naar woningen in de drie noordelijke provincies. Het hele casco blijft staan. Daarbinnen bouwen we 16 verschillende typen appartementen. Het vernieuwde gebouw krijgt de naam Belkanto,” aldus Bernhard Hoekstra van ontwikkelaar Zwanenburg Projecten. Het belastingkantoor met circa 5000 m2 kantoorruimte staat al enkele jaren leeg. Inmiddels zijn de vergunningen verkregen en begint de grootse verbouwing, met als doel om 1 april 2016 te starten met de verhuur.

 

Leuk wonen met gemak
Tot die tijd moet er nog wel wat gebeuren. Het gebouw krijgt een compleet nieuwe entree in de bekende blauwe kleur als knipoog naar het verleden. De buitengevel krijgt een vriendelijker aanzien door omkadering van de raampartijen en de realisatie van diverse Franse balkons. Zowel voor als achter het gebouw geven groene bomen en planten meer de sfeer van een woongebied en op het dak komen zonnepanelen. ,,Enerzijds omdat we duurzaam willen zijn, anderzijds vanwege de lage kosten voor de toekomstige huurders. We willen veel service bieden, tegen lage kosten. Zo komt er bijvoorbeeld ook een collectieve wasmachineruimte, zodat niet ieder huishouden een eigen wasmachine hoeft aan te schaffen. En het individueel vastrecht vervalt, dat scheelt ook zomaar een paar tientjes. Onze slogan wordt: Leuk wonen met gemak.”

 

 

Meer kantoren transformeren

De ontwikkelaars van Zwanenburg rekenen erop dat de 52 woningen straks snel verhuurd zijn. ,,Er is al veel vraag naar huurwoningen, en dan is dit ook nog nieuwbouw én op een geweldige locatie. Mensen wonen hier letterlijk tussen het station en de binnenstad.” De woningen zijn bedoeld voor een brede doelgroep: ,, Jong of oud, alleenstaand of samen en bijvoorbeeld sporters die hierheen komen voor Sportstad Heerenveen. De kale huurprijs varieert straks van € 460,- tot € 670,- en de grootte van de appartementen varieert tussen de 40 en 75 m2.” Zwanenburg Projecten zal wellicht een aantal appartementen gestoffeerd en/of gemeubileerd opleveren. ,,Deze zullen dan in de vrije sector aangeboden worden. Voor Heerenveen is het mooi dat er voor een brede doelgroep nieuwbouw bij komt én dat dit gebouw weer een functie krijgt. Er staan in het Noorden beslist meer van dit soort gebouwen die dezelfde potentie hebben. We verwachten dus dat ons project nog wel navolging gaat krijgen.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement