Ondernemend Friesland nieuws

Benefiet golfevenement voor Ronald McDonald Huis en Hoeve

Benefiet golfevenement voor Ronald McDonald Huis en Hoeve

‘De steun van het bedrijfsleven is hartverwarmend’
De eerste golfer die donderdag 7 juni tijdens het tweede benefiet golfevenement voor het Ronald McDonald Friesland een ‘hole in one’ slaat, rijdt die middag weg in een nieuwe Mini Cooper. Het winnen van die auto is echter niet dé inzet van deze bijzondere dag. Het échte streven van de gezellige middag op de golfbaan van golfclub de Groene Ster bij Leeuwarden is natuurlijk het ophalen van zoveel mogelijk geld voor het goede doel.

Met het benefiet golfevenement wordt geld ingezameld om de Friese Ronald McDonald Huizen te kunnen blijven exploiteren. “Wij krijgen geen geld van de overheid, moeten onze eigen broek ophouden, en zijn dus afhankelijk van giften en donaties”, zegt Chris Kalsbeek, manager van Ronald McDonald Huis Friesland in Leeuwarden.

Het Ronald McDonald Huis biedt onderdak aan ouders van kinderen die vanwege een behandeling in het Medisch Centrum Leeuwarden verblijven. Als er voldoende plek is, kan ook familie van volwassen patiënten van de Waddeneilanden in het Huis verblijven. Of familie van patiënten op de Intensive Care. De Hoeve in Beetsterzwaag staat naast de hoofdvestiging van Revalidatie Friesland, waar veel kinderen met een handicap komen revalideren. Het huis dient als vakantievoorziening en als huiskamer.

 

Voorbereidingen

De organisatie van het tweede Benefiet Golfevenement Ronald McDonald Friesland is in handen van Johan Vos, Heleen Wedema, Trienke Reijgersberg, Michel Groenewegen en Saskia Kuiper. De ‘strijd’ op de schitterende 18-holes baan in het recreatiegebied De Groene Ster wordt een heerlijke dag voor ondernemers en hun relaties. “Alle deelnemers worden die dag in de watten gelegd, met goed eten en genoeg te drinken”, belooft Kalsbeek.

Golfers kunnen zich op verschillende manieren inschrijven voor het 18-holes golftoernooi: per flight van vier personen (250 euro per persoon, exclusief BTW), als flight voor drie en individueel. Voor degenen die willen kennismaken met het golfspel is er op 7 juni een clinic. De kosten daarvan bedragen 150 euro per persoon (exclusief BTW). Er is die dag plek voor achttien flights.

De opbrengst vorig jaar was 23.000 euro. Veel meer dan de 10.000 euro waarop Kalsbeek had gehoopt. Om dit jaar opnieuw zo’n bedrag te halen is er weer een veiling onder leiding van Reitse Spanninga. Zo kunnen de deelnemers bieden op twee kaartjes voor de EK-wedstrijd Nederland-Duitsland in Oekraïne (inclusief vlucht), een weekeindje in een BMW cabrio, een optreden van dweilorkest de Glasblazers, een voetbalclinic bij SC Cambuur en twee schilderijen van beeldend kunstenaar Beb Mulder.

 

Gunfactor

“Ik ben elke keer weer onder de indruk van de hulp die we krijgen”, zegt Kalsbeek. “Iedereen gunt ons van alles en we krijgen ook van alles aangeboden, zoals de hapjes voor overdag. We mogen de hele dag gratis de golfbaan gebruiken. Dat alles raakt mij. De mensen denken ook mee: heb je dit nog nodig, kun je dat gebruiken? Zo is Johan Vos van Merkmakers ook heel behulpzaam. Hij maakt in mei met een groep vrienden een belronde langs zijn netwerk of zij ze zich willen inschrijven. Prachtig. Dat werkt ook het best. Als hij die mensen belt, komt het toch heel anders binnen dan wanneer ik of onze vrijwilligers dat doen. Het bedrijfsleven is zo bij het evenement betrokken. Dat is toch fantastisch, hartverwarmend.”

 

Meer informatie op: www.benefietgolfevenementfriesland.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement