Ondernemend Friesland nieuws

Beoogd nieuwe wethouders Harlingen bekend

Beoogd nieuwe wethouders Harlingen bekend

De Vertrouwenscommissie, bestaande uit  vertegenwoordigers van de fracties van Frisse Wind, Harlinger Belang, GroenLinks, D66 en SP, heeft na een sollicitatieprocedure met 65 personen besloten twee kandidaten voor de functie van wethouder aan de raad voor te dragen. Het zijn de heer Jan Albert de Boer uit Zwaag en Maria le Roy uit Hulst.

Jan Albert de Boer

Jan Albert de Boer is veertig jaar, getrouwd en vader en sinds 2002 betrokken bij de gemeentepolitiek in de gemeente Hoorn. Eerst als raadslid en sinds 2006 als wethouder. Groenlinks kwam hij na de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar niet terug in het college, waardoor hij wederom als gemeenteraadslid aan de slag ging.

 

Als wethouder had De Boer de portefeuilles economische zaken, sociale zaken, inburgeringsbeleid, arbeidsmarkt- en werkgelegenheidsbeleid, milieubeleid, communicatie, ICT en cultuur. Een mix tussen "hard" en "zacht" zoals hij dat zelf omschrijft. Voor zijn wethouderschap was De Boer docent aan de Tabor Scholengemeenschap in Hoorn waar hij les gaf in Management & Organisatie en Algemene Economie.


Zijn belangrijkste wapenfeiten in Hoorn waren: invoering van reclamebelasting voor en door ondernemers ter waarde van € 1 miljoen per jaar; het opzetten van een economische stimuleringsfonds voor onder andere startende ondernemers, doorstroming woningmarkt, behoud van evenementen en aanpak jeugdwerkloosheid, en herziening van het armoedebeleid, waarbij maatschappelijke instellingen en de gemeente meer en beter samenwerken.

 

Maria le Roy
Maria le Roy is 56 jaar jong en woont in het Zeeuwse Hulst. Le Roy heeft bestuurlijke ervaring als raadslid van 1992 -1997 voor Progressief Hontenisse, Provinciaal Statenlid van 1997 tot 2005 voor de PvdA, Gedeputeerde in Zeeland van 2005 tot 2007 en van september 2007 tot april 2010 wethouder van de gemeente Sluis. Na de verkiezingen heeft ze besloten zich niet weer verkiesbaar te stellen. Voordat Le Roy Gedeputeerde werd was ze onder andere docente aan het Zeeuws Instituut voor Kunstzinnige Vorming, aan de ROC Westerschelde en coördinator gehandicaptenzorg ROZ Zeeuws-Vlaanderen

 

Als Gedeputeerde had ze de portefeuille economie, openbaar vervoer, recreatie en toerisme en medische zorg. Als wethouder van Sluis had ze economie, sociale zaken, volksgezondheid en WMO, verkeer en vervoer, recreatie en toerisme en huisvesting in haar portefeuille. Maria le Roy is getrouwd en heeft vier kinderen.

 

De beoogde wethouders zullen in een buitengewone raadsvergadering van 8 juli door de Vertrouwenscommissie aan de raad ter benoeming worden voorgedragen.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement