Ondernemend Friesland nieuws

Bij De Buitenplaats vindt iedereen zijn eigen ideale stukje privacy

Bij De Buitenplaats vindt iedereen zijn eigen ideale stukje privacy

Vergaderen, feesten, trouwen en rouwen

Een druk zakelijk leven en grote maatschappelijke betrokkenheid is voor velen een lastige combinatie. Niet voor Henk Schenk (57). Voor de eigenaar van restaurant en zalencentrum De Buitenplaats in Earnewâld is die combinatie de gewoonste zaak van de wereld. Samen met een CliniClown richtte hij de stichting Clownswerk op en zet hij zich in voor zwaar zieke kinderen.

Henk Schenk loopt liever niet te koop met zijn maatschappelijke betrokkenheid. “De mensen reageren toch al snel met: ‘Hij zal er zelf vast iets aan overhouden. Maar daar gaat het mij helemaal niet om. Het gaat mij om het plezier dat die kinderen hebben”, verklaart hij zijn drijfveer. Het begon begin dit jaar. Twee CliniClowns zenden sinds januari twee keer per week in De Buitenplaats uit via het gesloten webcamsysteem van hun landelijke organisatie. Die dagelijkse uitzendingen worden thuis door de zieke kinderen op hun pc, laptop of tablet bekeken.

 

Woonark

Eenmaal op zijn praatstoel is Henk niet meer te stoppen. Passie doet nu eenmaal spreken. “De CliniClowns willen graag naar buiten”, zegt Henk. “Het lijkt mij mooi dat ze hier aan de kade hun eigen woonark krijgen. De boot heb ik al bijna. Die moet alleen worden opgeknapt en een mooie belevingsruimte worden. Het zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn als sommige kinderen hier naartoe kunnen komen om een uitzending mee te maken en na afloop met de clowns te praten. We willen hier ook een speeltoestel in de vorm van een kasteel of boot plaatsen waarvan kinderen in een rolstoel gebruik kunnen maken. Maar daar is geld voor nodig. Daarom is de stichting Clownswerk opgericht en het concert van Abba Gold, op 11 augustus dit jaar, dient als fondswerving. Dat wordt een van de activiteiten, waarmee we geld voor de stichting willen ophalen.”

Dat concert moet een waar spektakel worden. “Zie je het al voor je”, zegt Henk. Hij staat op de ruime kade voor het restaurant aan It Wiid en maakt een weids gebaar met zijn armen. “Veel mensen in hun bootjes op het water en hier op de kant. En allemaal luisteren ze naar de coverband ABBA Gold. Die is echt fantastisch.”

 

Gedreven zakenman

Door al zijn enthousiasme over de stichting zou je bijna vergeten dat Henk ook een gedreven zakenman is en met De Buitenplaats zakelijk goed aan de weg timmert. Hem werd vorig jaar op 6 mei gevraagd of hij de zaak wilde overnemen. Henk nam een week de tijd. Sprak erover met zijn vrouw en zocht contact met de stakeholders. Een week later, op vrijdag de dertiende, was de van huis uit interim-manager ook eigenaar van een horecabedrijf.

“Dit is een prachtige plek. Weet je dat je hier de zon kunt zien ondergaan? Zo vanuit je luie stoel. Prachtig. Het eerste wat ik deed was dan ook het verbreden van het terras. Je kunt hier nu zitten, hangen en liggen. Ik heb speciaal zand laten storten, waardoor er nu een strand is. En de jeugd heeft zijn eigen bar. Die hoeft voor een drankje dus niet door het restaurant. Zo houdt iedereen zijn privacy. Een jaar geleden was mijn grootste droom om mooie vrouwen op blote voeten dansend op het strandje te zien. Die wens is uitgekomen. Voor dit jaar wens ik dat iedereen met een bootje naar het ABBA-concert komt kijken en luisteren.”

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement