Ondernemend Friesland nieuws

BNN presentator Dennis Storm opent NHL-winkelstraat

NHL

BNN presentator Dennis Storm opent op 20 april een speciale winkelstraat in NHL Hogeschool. Geen straat met schoenenzaken, kledingwinkels of warenhuizen, maar een winkelstraat met bedrijven van NHL-studenten. Het publiek kan bijvoorbeeld shoppen bij studentenbedrijven die handelen in fairtrade producten, wijn, babyspenen, rekbare boekenkaften, nagelknippers en thermosmokken. Iedereen is van 16.00 tot 20.00 uur van harte welkom om kennis te maken met de studentenbedrijven en hun producten. De winst van de studentenbedrijven gaat naar een goed doel.

Ruim 130 ballonnen met visitekaartjes van de studentenbedrijven gaan de lucht in tijdens de opening van de NHL-winkelstraat. Dennis Storm, bekend van BNN programma’s als ‘Try before you die’ en ‘Spuiten en Slikken’ opent het evenement en is daarnaast de hele middag en avond aanwezig. Hij houdt korte interviews met verschillende studenten en geeft hen presentatietips. Daarnaast mengt hij zich onder de gasten en helpt hij de studenten meer winst ophalen voor het goede doel.

 

Studenten van de NHL-opleidingen Commerciële Economie, International Business and Languages en Financial Services Management presenteren hun bedrijven in de centrale hal van NHL Hogeschool. Door het starten van een eigen bedrijf worden zij ‘gedwongen’ om de theorie in praktijk te brengen. Studenten storten zich vol enthousiasme op het ondernemerschap en leren hierdoor ontzettend veel: “Het is allemaal heel echt. Je moet een marketingplan schrijven en obligaties verkopen om een startkapitaal te creëren,” zo is het commentaar van een studentondernemer.

 

De NHL-studenten zijn nu een paar maanden bezig met hun bedrijven. Om naamsbekendheid te krijgen en hun product te verkopen, organiseert een groep studenten dit evenement. Speciaal hiervoor is de centrale hal van de NHL omgetoverd tot een sfeervolle winkelstraat.

Deze is ingericht met oude geveltjes, een karikaturist en een straatmuzikant. Dankzij de grote variatie in type bedrijven is het voor iedereen interessant om een kijkje te nemen. De entree is uiteraard gratis.

 

De NHL-winkelstraat met studentenbedrijven is te bezoeken op dinsdag 20 april van 16.00 uur tot 20.00 uur in de centrale hal van NHL Hogeschool aan Rengerslaan 10 in Leeuwarden.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement