Ondernemend Friesland nieuws

BNP Paribas breidt aanzienlijk uit in Nederland

BNP Paribas breidt aanzienlijk uit in Nederland

BNP Paribas Nederland opent vier regionale Business Centres

BNP Paribas, één van de grootste en meest toonaangevende buitenlandse financiële instellingen in Nederland, breidt voor grootzakelijke bedrijven in Nederland haar Corporate & Investment Banking kantorennetwerk uit. De bank opent vier regionale Business Centres; in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Deze uitbreiding wordt aangestuurd door André Boulanger, de in april aangestelde CEO van BNP Paribas Nederland. Per 1 oktober wordt hij hierin ondersteund door Paul van Oorschot, Hoofd Corporate Banking Nederland.Uitbreiding klantensegment
Momenteel bedient BNP Paribas Nederland vanuit haar hoofdkantoor in Amsterdam de grootzakelijke markt op nationaal niveau. BNP Paribas ziet echter ook onder grootzakelijke bedrijven op regionaal niveau een sterke behoefte aan een stabiele financiële partner met een uitgebreid internationaal netwerk. Daarom breidt de bank haar dienstverlening uit naar de grootzakelijke markt in de regio Rotterdam, Amsterdam en volgend jaar de regio Utrecht en Eindhoven. Naast de Nederlandse grootzakelijke markt kan BNP Paribas dankzij deze uitbreiding ook een grotere groep dochterbedrijven van haar cliënten in het buitenland nog beter van dienst zijn.

Uitbreiding kantorennetwerk
Klanten staan aan de kern van BNP Paribas' activiteiten en staan centraal in haar business model. BNP Paribas opent vier Business Centres in de regio's waar haar nieuwe klanten zijn gevestigd. Door letterlijk dichter bij haar klanten te staan, kan de bank nog beter financiële oplossingen op maat bieden.

Op 1 oktober opent de bank haar Business Centres in Amsterdam en Rotterdam. De kantoren in Eindhoven en Utrecht worden geopend in 2011. De relatie met al bestaande klanten blijft de bank vanuit haar hoofdkantoor in Amsterdam beheren. De Business Centres staan onder leiding van André Boulanger en Paul van Oorschot. Elk Business Centre wordt geleid door een regionale manager.

Vanuit de regio toegang tot de wereld
Nederlandse bedrijven zijn de meest internationaal georiënteerde bedrijven in Europa. Zij hebben een financiële partner nodig die hen overal ter wereld terzijde kan staan. BNP Paribas doet dit niet alleen op gebied van internationale handel, maar ook door de dochterondernemingen van haar klanten te allen tijde van dienst te zijn via haar Business Centres in het buitenland. BNP Paribas is sterker uit de crisis gekomen en kon dankzij de overname van Fortis Bank haar Europese netwerk uitbreiden. BNP Paribas is één van de belangrijkste banken in Europa voor zakelijke klanten, dankzij haar aanwezigheid in meer dan 80 landen en een uniek netwerk van meer dan 120 Business Centres in 21 landen. Meer dan ooit kan de bank haar zakelijke klanten in hun dagelijkse behoeften terzijde staan, maar hen ook begeleiden in hun strategische initiatieven.

Belang BNP Paribas Nederland in Europese strategie
De ambitie van BNP Paribas in Europa is tweevoudig. Enerzijds heeft BNP Paribas de ambitie om tot de grootste vijf Corporate & Investment banken in Europa te behoren. Anderzijds wil BNP Paribas haar positie verstevigen als de benchmark voor dagelijkse behoeften van grote en middelgrote internationale klanten van de groep BNP Paribas. Een belangrijk onderdeel hiervan is het bieden van ondersteuning aan de dochterondernemingen van haar klanten van de BNP Paribas Groep in de Europese landen waar zij Business Centres heeft. Het belang van Nederlandse bedrijven in Europa en het feit dat veel klanten van de bank dochterondernemingen hebben in Nederland, zorgt ervoor dat Nederland een belangrijke rol speelt in de strategie van de bank.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement