Ondernemend Friesland nieuws

Bollen-, giften- en zwerfstenendag

Bollen-, giften- en zwerfstenendag
Zaterdag 5 september komt Han Nienhuis van De Bolle Jist naar De Kruidhof in Buitenpost met zijn bijzondere aanbod van bloembollen en -knollen. De Kruidhof zelf biedt veel vaste planten en diverse aanbiedingen aan. Het IJstijdenmuseum presenteert een verzameling stenen werktuigen en zwerfstenen. Om 10.30 uur en om 14.30 uur is er een rondleiding door de botanische tuinen, waarbij de giftige planten centraal staan.

 

Han Nienhuis uit Finkum neemt zijn unieke collectie bloembollen en -knollen voor voor- en najaar mee naar De Kruidhof. Wilt u iets anders dan rode en gele tulpen in uw voorjaarstuin, dan is dit een unieke gelegenheid om bijzonderheden aan te schaffen. Tot de voorjaarsbollen horen onder andere allerlei soorten alliums, sneeuwklokjes, vogelmelk, botanische tulpen en narcissen. In het najaar kunt u de tuin opfleuren met herfsttijloos - een van de planten van de top-tien van giftige planten in De Kruidhof - en herfstkrokussen. Met het assortiment van De Bolle Jist kan uw tuin bloeien van september tot en met juni. Han Nienhuis gaat graag in op uw vragen en geeft advies bij uw aankopen.

 

Gif of Gift

Kruidhof directeur Jan Willem Zwart zal tweemaal op deze eerste zaterdag van september een rondleiding verzorgen waarbij hij u veel zal vertellen over het jaarthema van De Kruidhof, Gif of Gift. U maakt kennis met de top-tien van giftige planten en neemt een kijkje in de Gi-Ga-Giftuin. Sommige van deze planten zijn te koop in de Verkooptuin van De Kruidhof. Bovendien is daar nog een flinke collectie vaste planten en kruiden, die in september geplant kunnen worden. Verschillende soorten zijn in de aanbieding, zodat u voor een bescheiden bedrag uw tuin kunt verfraaien voor de komende herfstmaanden.

 

Werktuigen

Het IJstijdenmuseum stelt een mooie verzameling stenen werktuigen en zwerfstenen tentoon. Vlees snijden, bladeren hakken, draden doorknippen, timmeren zijn alledaagse handelingen, waar wij gereedschappen voor hebben. In de prehistorie gebruikten onze verre voorouders onder andere vuurstenen werktuigen voor dergelijke klusjes. In de omgeving van Buitenpost zijn heel wat van deze werktuigen gevonden. De mooiste kunt u op deze dag komen bekijken. Ook is in het IJstijdenmuseum een kleine expositie opgesteld over het onderwerp Gif en Gift in prehistorisch perspectief.

 

De Verkooptuin van De Kruidhof en De Bolle Jist zijn op de Bollen-, Giften- en Zwerfstenendag vrij te bezoeken. Wilt u de museumtuinen bekijken, deelnemen aan een van de rondleidingen of naar het IJstijdenmuseum, dan betaalt u het gewone tarief. Tuincafé De Uithof is open voor een hapje en drankje.

Openingstijd: 10.00 - 17.00 uur. Rondleidingen om 10.30 uur en om 14.30 uur.

 

 

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement