Ondernemend Friesland nieuws

Bosgra Hurdegaryp al bijna een halve eeuw actief

Gretha Bosgra Bosgra BV Hardegarijp

Familiebedrijf met vier speciaalzaken onder één dak. 

Volgend jaar is het een halve eeuw geleden dat Johannes Bosgra de eerste stappen op het ondernemerspad zette. Vanuit de ouderlijke boerderij begon hij met een handel in melkmachines en stalventilatoren. In de jaren die volgden werd het aanbod stap voor stap uitgebreid en groeide de naamsbekendheid van de onderneming in Hurdegaryp tot ver buiten Friesland. Sinds een aantal jaren wordt het bedrijf mede gerund door de tweede generatie Bosgra. OF sprak met mede eigenaar Gretha Bosgra die samen met haar zus Ciska en moeder Anneke Bosgra de scepter zwaait over het bedrijf.

Fairtradebedrijf

Met een up to date landbouwmechanisatiebedrijf, compleet met moderne werkplaats en magazijn, een breed gesorteerde afdeling tuin & park, een royale afdeling trailers, marathonwagens en aanhangwagens en het meest complete ruitersportcentrum van het noorden (voor ruiter, menner en paard), huisvest de onderneming in Hurdegaryp vier speciaalzaken onder één dak. Het familiebedrijf, dat in 2012 door de gemeente Tytjerksteradiel als Fairtradebedrijf is gecertificeerd, bestaat in 2015 vijftig jaar. Bij alle veranderingen zijn de kernwaarden ongewijzigd gebleven, zo stelt  Gretha Hoogland-Bosgra, die samen met haar zus Ciska en moeder Anneke Bosgra mede-eigenaar is van het bedrijf. “Een breed assortiment, A-merk dealerschappen, vakkennis en daadwerkelijke service: dat zijn de kwaliteiten die al sinds jaar en dag de kracht van ons bedrijf bepalen”.

 

Meerwaarde

Tot die klantenkring behoren onder andere hoveniers, aannemersbedrijven, loonbedrijven, overheden, instellingen en zzp’ers. “Wij merken dat onze klanten het plezierig en efficiënt vinden dat ze met één stop over meerdere producten een goed advies kunnen verkrijgen. Wat eveneens als een meerwaarde wordt ervaren is de professionele werkplaats, waar onze monteurs vrijwel alle verkochte producten zelf kunnen repareren. Dat is erg belangrijk, want elke dag dat je zonder machine zit is een verloren dag. Ook onze vertegenwoordiging van gerenommeerde merken, zoals Böckmann paardentrailers, Kärcher hogedrukreinigers, Ideal zadels en tuigen, Deutz-Fahr tractoren, Honda en Stiga zitmaaiers en Stihl kettingzagen, wordt zeer gewaardeerd. Het gaat hier zonder uitzonderingen om merken die hoog scoren op kwaliteit én innovatief vermogen. Dat geeft onze klanten de zekerheid dat ze kunnen beschikken over het neusje van de zalm.” Voordat Gretha in het familiebedrijf aan de slag ging, organiseerde ze onder andere congressen. “Ik heb de Hogere hotelschool gedaan. Na mijn studie heb ik een aantal jaren in de organisatiewereld gewerkt. Het was een weloverwogen beslissing om in het bedrijf te stappen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad. De producten spreken me aan. En het contact met klanten is erg plezierig. En we hebben een fantastisch team van 16 medewerkers, dat er elke dag het beste van wil maken!”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement