Ondernemend Friesland nieuws

Bourguignon bouwt aan totaalconcept voor mobiliteit

Auto Bourguignon

Opening nieuwe showroom. 

Zaterdag 10 mei is een feestelijke dag voor Bourguignon. Het bedrijf opent de nieuwe showrooms van de vestiging Leeuwarden en viert tevens het 30-jarig bestaan en het 25-jarig jubileum van Bourguignon Autolease. Belangstellenden zijn de hele dag welkom voor een rondleiding, informatie over milieu en techniek of om mee te doen aan een van de bijzondere auto-activiteiten die het bedrijf speciaal voor deze gelegenheid organiseert.

Oorsprong in Brabant

De oorspronkelijk uit Brabant afkomstige familie Bourguignon nam in 1984 het failliete De Boer over en investeert sindsdien consequent in twee pijlers: verdere verbetering van de dienstverlening en het milieu. Voor een autodealer klinkt dat laatste misschien vreemd, maar eigenaar Ramon Bourguignon legt uit hoe hij dat ziet: “Onze nieuwe showrooms mogen het internationale BREEAM keurmerk voeren, hét wereldwijd toonaangevende keurmerk voor duurzame gebouwen. Dat is een Nederlandse primeur. Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid op milieugebied en we zien dat steeds meer klanten dat ook zijn. Zij kijken niet alleen meer naar de kosten, maar ook naar het milieu en als autobranche spelen wij daar op in.”

 

Auto Bourguignon VW Seat Skoda

Merkbeleving

Dat het koopgedrag van consumenten en dus ook van automobilisten verandert, is duidelijk. Ook auto’s worden steeds meer via internet gekocht. Wat daarbij echter ontbreekt is de beleving. De nieuwe showrooms vullen dat aspect in. Ieder van de Bourguignon-merken Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens heeft z’n specifieke stijl, karakter en uitstraling en die komen tot uiting in de showrooms. Ieder merk heeft nu een eigen showroom en een eigen serviceteam. Deze bundeling van deskundigheid en verbondenheid met het favoriete merk sluit aan bij de wensen van de kritische consument.

  

Auto Bourguignon nieuwe gevel

 

 

Totaalconcept voor mobiliteit

Ook Bourguignon merkt dat er een kentering ontstaat van automobiliteit naar mobiliteit. Uitgangspunt wordt steeds minder de individuele auto en steeds meer de vraag hoe we van A naar B komen. Een auto delen wordt steeds populairder, in de grote steden neemt het autobezit af en fiets, openbaar vervoer en taxi maken het palet compleet. Kortom, Bourguignon ziet zich in de toekomst als aanbieder van het totale pakket aan mobiliteit. Met nieuwe en gebruikte auto’s, onderhoud, verhuur, lease en schadeherstel is het bedrijf al een flink stuk op weg, aldus Jan Douwe Hendriksma van Bourguignon.

 

 

 

 

 

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement