Ondernemend Friesland nieuws

Bouw grootste en hoogste recreatieproject op Terschelling start begin 201

Bouw grootste en hoogste recreatieproject op Terschelling start begin 201

Voorjaar 2013 zal de bouw van het appartementencomplex Landal West-Terschelling klaar zijn. Inmiddels is een aanvang genomen met de sloop van het vroegere Hotel Europa. Op deze locatie verrijst het vijf verdiepingen tellende complex van 79 appartementen (ca. 300 bedden). Het is het grootste en hoogste recreatieproject in de Terschellinger geschiedenis. Projectontwikkelaar is NIPA Recreatie in Leeuwarden. Dit is een gezamenlijke werkmaatschappij van MOM Beheer BV (Siep-Jan Riedstra) en A. de Jong Nes BV (Arie de Jong). Met de nieuwbouw is een investering van € 22 miljoen gemoeid.

In februari 2012 wordt gestart met de nieuwbouw. Hoofdaannemer is Van Wijnen Gorredijk BV. Er zullen diverse lokale partijen als onderaannemer worden ingeschakeld. De bouw betekent een belangrijke economische impuls voor het eiland. Zeker in deze tijd waarin weinig grootschalige nieuwbouwprojecten van de grond komen. De extra verblijfscapaciteit op Terschelling met circa 300 bedden is een welkome en substantiële uitbreiding.

 

 

 

Vijf uitvoeringen

De appartementen, in de prijsklasse van € 189.000 tot € 419.000, zijn onder te verdelen in vijf verschillende uitvoeringen variërend in grootte van 52 tot 108 m²: 29 tweepersoonsstudio’s, 35 vierpersoonsappartementen (luxe en comfort) en 15 zespersoonsappartementen (luxe en comfort). Alle appartementen hebben een ruim balkon en worden compleet ingericht en voorzien van moderne apparatuur. Op de begane grond komt een brasserie waarvoor reeds een exploitant is gevonden.

 

Architect van het gebouw is Marten Atsma uit Oenkerk. Hij heeft zich laten inspireren door het Terschellinger landschap en de eilander tinten. Die vind je terug in de fraaie uitstraling van zijn ontwerp: een combinatie van eigentijds en landelijk. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

 

Geen erfpachtgrond

De locatie van het appartementencomplex is oostelijk van West-Terschelling op loopafstand van de veerkade en het dorp. Vlakbij zijn tennisbanen, een zwembad en een speelparadijs. De appartementen bieden een prachtig uitzicht. Bijzonder aan de nieuwbouw is het feit dat die niet op erfpachtgrond staat, waar 85% van de bouwgrond op Terschelling wel onder dat zakelijk recht is uitgegeven. De eigen grond verhoogt de waardevastheid van het onroerend goed. Een andere element daarin is dat er op Terschelling geen ruimte wordt geboden aan nieuwe recreatieprojecten.

 

Wanneer het appartement niet is verhuurd mag de eigenaar op het laatste moment (last minute) zelf het appartement gebruiken. In de praktijk zal men dus langer in het appartement kunnen verblijven dan 90 dagen. De verhuur van de appartementen loopt via de organisatie Landal GreenParks. De ontwikkelaars hebben veel vertrouwen in de verhuuropbrengsten en daarom kunnen de eigenaren kiezen voor een netto gegarandeerd huurrendement tot 5% per jaar. Over de exacte voorwaarden kan de makelaar u meer vertellen. Daarnaast is er een gerede kans op waardestijging van het onroerend goed op deze speciale locatie. De verkoop van de appartementen wordt begeleid door Parc Estate Recreatie Makelaars in Heerenveen, Landal Makelaardij in Groningen en Residentia Porjectmakelaars in Rijssen. Er is reeds 70% verkocht.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement