Ondernemend Friesland nieuws

Op Holwerda uit Oosternijkerk kun je al zestig jaar bouwen

Bouwbedrijf Holwerda Oosternijkerk Anne Teade en Jetty Holwerda

"Wij zijn echte allrounders".

De klap was groot en kwam onverwacht voor Taede Anne Holwerda (37) uit Oosternijkerk. In 2013 namen hij en zijn vrouw Jetty (35) het bouwbedrijf over dat door grootvader Harm was opgericht en onder leiding van vader Tjeerd was gegroeid. Maar in mei 2014 komt er plotseling een einde aan het leven van Tjeerd. Gelukkig kregen Taede Anne en Jetty in deze zware tijd hulp van alle kanten, van leveranciers, collega's tot klanten, waardoor ze het familiebedrijf konden voortzetten. En wat gaat het nu goed!

Gedreven
Het is alweer zestig jaar geleden dat Harm Holwerda in hartje Oosternijkerk de deuren van zijn eigen timmerzaak opende. Vader Tjeerd nam het stokje daarna over. Taede Anne: "Hij was dertig jaar lang het gezicht van het bedrijf. De periode rond zijn overlijden was een moeilijke tijd. Kort daarvoor was ook mijn moeder overleden aan de ziekte van Alzheimer. Maar door alles wat ons is overkomen, zijn we gedrevener dan ooit."

 

Persoonlijk
Taede Anne werkt al achttien jaar in de zaak en werd in 2010 vennoot. Hij kent de zaak door en door. "Ik houd mij zich bezig met het bouwtechnische deel en het relatiebeheer, Jetty ontfermt zich over de administratie."Bouwbedrijf Holwerda behandelt alle aspecten van bouw, zegt Jetty. "We zijn echte allrounders. Een droomhuis geheel laten bouwen is mogelijk, maar ook verbouw, renovatie en onderhoud. Daarbij hanteren we een persoonlijke aanpak. Wij trekken graag met de opdrachtgever op, denken mee en adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden." Taede Anne: "Optimale kwaliteit is waar we naar streven; de kwaliteit die ik zelf wil, ontvangen onze klanten ook."

 

Drie keer zo groot
Holwerda is uitgegroeid tot een mooi bedrijf met een hecht team van ongeveer acht werknemers. Inmiddels is het niet niet meer te vinden in hartje Oosternijkerk. In 2003 werd er verhuisd naar een fraaie nieuwbouwlocatie, even buiten het dorp. "We konden op onze oude locatie helaas niet uitbreiden", vertelt Taede Anne. "Dat was een kleine timmerwerkplaats. Nu zitten we in een prachtig pand dat is voorzien van allerhande moderne apparatuur. Drie keer zo groot als de vorige plek."

 

Passie
De zaken gaan erg goed en de orderportefeuille is goed gevuld. Holwerda is momenteel druk met een groot aantal mooie projecten, waaronder de herbouw van een afgebrande boerderij en de renovatie van een school waarbij asbest moet worden verwijderd. "We gaan de gehele zomervakantieperiode door", zegt Jetty. "We zijn ondertussen ook bezig met het vinden van nieuwe krachten en we laten een andere website bouwen. Maar dankzij de passie voor ons werk doen we het met veel plezier."

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement