Ondernemend Friesland nieuws

Bouwbedrijf van Wijnen serveert medewerkers insectensnacks als krachtvoer

Bouwbedrijf van Wijnen en Nochey BV

Bouwbedrijf van Wijnen beloont haar bouwvakkers met super-food voor hun prestaties. Een volledige maaltijd gemaakt van insecten. Veel proteïnen om het grootste bouwproject van Friesland succesvol af te ronden.

Verrast

Op donderdag 25 juni zijn de bouwvakkers op de bouwplaats van bouwbedrijf Van Wijnen in Heerenveen verrast met een heerlijk diner. Om 18 uur zijn op deze ongebruikelijke plek op een bijzondere manier insectensnacks als echt krachtvoer opgediend. De medewerkers reageerden enthousiast op het klaarstaande eten.

 

Power food

Op het Internationaal Bedrijventerrein Friesland in Heerenveen bouwt van Wijnen een nieuwe melkpoederfabriek voor de Chinees-Nederlandse zuivelonderneming Ausnutria Hyproca. Zoals altijd is de tijdsdruk erg hoog en moet de toegezegde oplevering worden gehaald. Gelukkig ligt het bouwproject prima op schema. Desondanks leek het hoofduitvoerder Hans Merath een goed idee om alle bouwvakkers wat extra power food voor te zetten. Bij de keuze voor dit power food kwam hij niet uit bij een standaard catering, maar bij insect food. In contact met het food-bedrijf Nochey BV uit Deventer plande Merath een prima gezonde, voedzame en verrassende catering.

 

Menu

Op het menu stonden groentesoep, small bites of snacks en macaroni bolognese. Niet bepaald de eerste keuze krachtvoer van een bouwvakker. Hun kracht ontlenen de gerechten aan hun basisproduct, namelijk meelwormen, en aan de ongekunstelde chemievrije samenstelling. De snacks zien er heerlijk uit en het is niet te zien dat hier meelwormen in verwerkt zijn. Eigenlijk vergelijkbaar met een biefstuk, waarin ook het rund niet meer te herkennen valt.

 

Smaakpanel

De bouwvakkers smulden van de lekkernijen en de schalen gingen schoon op. Het doel van Van Wijnen was een verrassende catering. Het food-bedrijf Nochey BV beschouwt de maaltijd ook als een proeverij, met medewerkers van de bouwfirma als smaakpanel.

Hadden ze geen moeite met het eten van producten van meelwormen? Hoe was de smaaksensatie? Zouden ze hier vaker voor kiezen?

 

Uit navraag en spontane reacties kwam het volgende. ...

"Oh, bevat het veel proteïnen? Dan neem ik nog een portie!"

"Het is heerlijk, deze smaakt naar kip."

"Je ziet geen insecten en het smaakt echt heerlijk."

 

Toekomst

Nochey BV uit Deventer is een bedrijf dat voedsel op basis van insecten ontwikkelt en produceert. Frank Kamsteeg van Nochey BV is enthousiast over de positieve reacties van de bouwvakkers. “In de toekomst kies je in de supermarkt voor rund, vis, kip of insect”. Volgens Kamsteeg is de acceptatie van het eten van insecten dichterbij dan ooit. “Een garnaal ziet er niet minder aantrekkelijk uit dan een sprinkhaan en ook is dit eten volledig geaccepteerd”.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement