Ondernemend Friesland nieuws

Bouwen aan goede samenwerking

Bouwen aan goede samenwerking

In Surhuisterveen worden op 8 november zestien nieuwe huurappartementen opgeleverd. Jorritsma Bouw uit Bolsward en opdrachtgever Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) werkten nauw samen tijdens de bouw aan de Dr. van Kammenstraat. De twee kennen elkaar al lang. Ook nu mondde het partnerschap uit in een vlekkeloze klus. Projectleider Jeroen Hermans en uitvoerder Aize Vonk vertellen.

Het project is bijna klaar. Trots?

Hermans: "Absoluut. Het zijn mooie appartementen geworden. Ik vind het regenwatersysteem ook erg fraai. Het kan 45 kuub water opvangen. Het systeem zit in het binnenterrein, onder de parkeerplaatsen. We zijn tijdens het bouwproces ook niet geconfronteerd met grote tegenslagen, zoals faillissementen of strubbelingen bij de leveringen. Alles is geruisloos verlopen."

Vonk: "De appartementen zijn inmiddels allemaal verhuurd. Dat bleek niet moeilijk; er was een wachtlijst van enkele honderden namen."

 

De appartementen zijn wel wat later dan gepland opgeleverd.

Hermans: "Dat klopt. We zijn in december 2012 begonnen en kregen kort daarop te maken met een strenge winter. In januari heeft de bouw hierdoor - helaas - enige tijd stilgelegen."

Vonk: "Maar door een uitstekende samenwerking met SWA was de verloren tijd snel weer ingehaald."

 

Vertel eens wat meer over die samenwerking.

Hermans: "Wij hebben alles samen gedaan. Dat is best wel bijzonder in deze tijd. Ik had tijdens de bouw regelmatig contact met SWA. Dat is mij zeer goed bevallen."

Vonk: "In een bouwproces loop je altijd tegen knelpunten aan. Maar we wisten elkaar dan snel te vinden. Met een telefoontje kwamen we er gauw uit. Als het moest, zaten we binnen tien minuten met elkaar om tafel. Mede door de goede samenwerking is het zonder problemen verlopen."

 

SWA was dan ook geen onbekende voor jullie.

Hermans: "Jorritsma Bouw en SWA werken al jaren samen. Er is een zeer goede band opgebouwd. Voor mij was het wel de eerste keer. Momenteel hebben we geen nieuwe, gezamenlijke projecten samen in de planning staan, maar ik ben daar zeker een voorstander van."

 

Wat was de voornaamste breinbreker tijdens de bouw?

Vonk: "De locatie. De appartementen staan midden in een woonwijk. Onze bewegingsruimte was dus erg krap. We hadden soms grote vrachtwagens en een kraan nodig, bijvoorbeeld voor het aanleggen van vloeren van dertig vierkante meter. Dat was een behoorlijke logistieke uitdaging. Bovendien stonden er een middelbare en lagere school in de buurt."

 

Maar ook dat ging voorspoedig.

Hermans: "Ja, ook doordat we goed met de gemeente Achtkarspelen en de omwonenden hebben overlegd. Wij hebben alle betrokken steeds goed geïnformeerd over onze werkzaamheden."

Vonk: "Ik ben ook bij de omwonenden langs geweest om het bouwproces toe te lichten. Persoonlijk contact werkt vaak het beste. Dat het soms erg druk in de buurt was, daarvoor was meteen alle begrip."

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement