Ondernemend Friesland nieuws

Bucon Industries kiest voor WaterCampus Leeuwarden

Bucon Industries kiest voor WaterCampus Leeuwarden

Bucon Industries uit Rijswijk is een nieuwe bewoner van de WaterCampus in Leeuwarden. Het bedrijf heeft sinds de start in 2001 naam gemaakt met een aantal internationale innovaties op het gebied van drinkwater, afvalwater en wateropslag. Vanuit Leeuwarden wil men via de werkmaatschappij Dutch Water Partners (DWP) verdere groei realiseren in omzet en werkgelegenheid. Dit met name bij de activiteiten op het gebied van drinkwatersystemen. Het bedrijf wil op termijn werk bieden aan enkele tientallen mensen.

De zogenaamde ‘PUREleau’ drinkwatersystemen van DWP zijn gebaseerd op Pentair membraan technologie. Deze producten vinden hun weg vooral in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Innovatief zijn onder andere de drinkwaterboten, waarmee in samenwerking met Damen Shipyards dorpen aan de kust van Afrika van schoon water worden voorzien. Het water wordt opgeslagen in een andere innovatie van het bedrijf: BUCOtank drinkwateropslagtanks. Dit product wordt inmiddels in 120 landen toegepast.

De kern van Dutch Water Partners drinkwateroplossingen wordt gevormd door Peter Bulsing (CEO), Ferry Horváth (directeur watertechnologie) en Lute Broens (directeur Business development). De laatste is één van de ‘founding fathers’ van Wetsus, ‘centre of excellence for sustainable water technology’ in Leeuwarden. De bundeling van kennis, kunde en innovatie van het driemanschap én de samenwerking met regionale partners moet het fundament vormen voor een sterke internationale groei.

 

Directeur Peter Bulsing motiveert de keuze voor Leeuwarden als volgt: “Voor ons heeft deze regio een grote toegevoegde waarde. Je opereert hier in het centrum van de watertechnologie. Verder heeft Leeuwarden de visie en de ambitie om uit te groeien tot de Europese watertechnologie hub. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de investering in de nieuwe WaterCampus. 

Wat we erg plezierig vinden is dat we meteen al een demo-installatie kunnen inrichten, waarmee we potentiële internationale klanten kunnen laten zien hoe onze drinkwatersystemen functioneren. Die installatie krijgt een plaats bij het Water Applicatie Centrum, vlak naast Wetsus, onze buurman dus.”

 

Op de foto van links naar rechts: Ferry Horváth, Peter Bulsing, Lute Broens 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement