Ondernemend Friesland nieuws

Buiteninrichters

Buiteninrichters

Stedon, gevestigd in Leeuwarden, is maker van zo’n beetje alle objecten die we in de openbare ruimte tegenkomen. Denk aan het bankje in het park, de prullenbakken voor onze bananenschillen maar ook aan speeltoestellen, skatebanen, fitnessapparatuur en complete sportvelden. Eigenaar Ate Zijlstra: “Alles draait om onderhoudsvriendelijkheid, duurzaamheid, geluidarme constructies en vandalismebestendigheid. Maar wat vooral ook belangrijk is: het moet er leuk en aantrekkelijk uitzien.”

Of Stedon een busoverkapping kon maken die echt onverwoestbaar was. De vraag kwam van de gemeente Dongeradeel: daar kampten ze met vandalen die steeds weer de bushokjes als prooi uitzochten. Ate Zijlstra: “We hebben een busoverkapping gemaakt van een metaalconstructie in combinatie met carbonaat, een soort kunststof dat inderdaad niet kapot te krijgen is en wat in de uiteindelijke vorm mooi en netjes oogt.” Want uitstraling en vormgeving zijn zeker zo belangrijk als ‘hufterproofheid’, aldus Zijlstra: “ Een goed design, mooie heldere kleuren, dat helpt tegen onverschilligheid, vandalisme en verloedering.” Daarnaast is de factor geluid van belang: “Wanneer jij in de tuin lekker zit te barbecueën, en je wordt voortdurend gestoord door de herrie van de skatebaan om de hoek, dan verpest dat je avond. Daarom maken wij geluidarme constructies.”

 

Nieuwbouw.

Zijlstra begon zijn bedrijf in 2000 samen met zijn zoon. Inmiddels werken er 13 mensen: 2 fulltime in de buitendienst, intern mensen als ontwerper/tekenaar, calculatie, administratie en productie. Voor het montagewerk op locatie maakt Stedon gebruik van een aantal vaste onderaannemers. Voortdurend worden er vast door twee ploegen ergens in Nederland producten geplaatst. Onlangs liet de buiteninrichter een nieuw pand bouwen naast het al bestaande pand aan de Orionweg. Zijlstra: “We krijgen er, bovenop de 1700 vierkante meter die we al hadden, zo’n 900 vierkante meter bij. Doel is, behalve het uitbreiden van onze capaciteit, om gescheiden werkplaatsen te creëren voor metaal enerzijds en RVS en hout anderzijds. Want metaal en Rvs, dat gaat niet goed samen.”

 

Kraaiennest

En zijn mooiste project? “Het inrichten van een complete wijk in Leidschenveen met betonnen elementen en we hebben voor de gemeente Utrecht een speelboot gemaakt van 12 bij 4 meter en een hoogte van 7 meter. Een complexe opdracht waar een woud aan regelgeving aan vast zat, vooral op het gebied van veiligheid. Stel je maar voor: kinderen moeten veilig in en uit het kraaiennest kunnen klauteren, en dat op een hoogte van 7 meter! Om te voorkomen dat ze ook maar enigszins diep kunnen vallen hebben we tussenplatforms toegepast, zodat de val nooit diep kon zijn. Elke situatie vraagt zo zijn eigen oplossing.”

 

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement