Ondernemend Friesland nieuws

Burgemeester Leeuwarden op de bres voor watertechnologie

burgemeester ferd crone leeuwarden

Burgemeester Crone roept de nationale overheid en bedrijfsleven op, juist in tijden van krimp en bezuiniging, te blijven investeren in duurzame energie en watertechnologie. De gemeente Leeuwarden wil daarin een bijdrage leveren. Zo wordt de komende vijf jaar 7,5 miljard in duurzame energie geïnvesteerd in de Energy Valley regio. En ook de export van watertechnologie-gerelateerde producten en diensten biedt veel kansen

Burgemeester Crone roept de nationale overheid en bedrijfsleven op, juist in tijden van krimp en bezuiniging, te blijven investeren in duurzame energie en watertechnologie. De gemeente Leeuwarden wil daarin een bijdrage leveren.

 

Zo wordt de komende vijf jaar 7,5 miljard in duurzame energie geïnvesteerd in de Energy Valley regio. En ook de export van watertechnologie-gerelateerde producten en diensten biedt veel kansen; de jaarlijkse groei van de markt -van 425 miljard euro- wordt geschat op 11%. De eerste successen heeft de stad inmiddels geboekt. Wetsus is uitgegroeid tot een Europees academisch top instituut. Nieuwbouwwijken worden voorzien van biogas. Innovatieve bedrijvigheid rond o.a. elektrische tractie, LED verlichting, biogas, waterzuivering, membranen  en zonnestroom start in Leeuwarden. En steeds meer kenniswerkers weten hierdoor Leeuwarden te vinden. De stad wil niet alleen wil doorgroeien als City of Water Technology. Ook wil Leeuwarden in 2020 onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. "Last but not least" wil het Leeuwarder college minimaal 500 groene banen realiseren voor 2015.
 
Dit alles kan alleen bereikt worden door flankerend beleid vanuit de EU en de nationale overheid. Al geruime tijd werken Noordelijke marktpartijen, kennisinstellingen en overheden samen in Energy Valley verband. En ook t.a.v. watertechnologie wordt vanuit de Water Alliance eendrachtig samengewerkt. Het is nu tijd dat de nationale overheid voor consistent en robuust beleid kiest om kansen t.a.v. duurzame energie en watertechnologie te benutten. Want door te blijven inzetten op watertechnologie en duurzame energie kan Nederland sterker dan ooit uit de economische crisis komen. Watertechnologie en duurzame energie zijn onderwerpen die perspectief bieden voor onderwijs, bedrijvigheid, burger en overheid.
 
Noord-Nederland heeft de handen ineen geslagen. Ook de nationale overheid en de EU steunen veelvuldig. Kansen worden benut en nieuwe ideeën worden ontwikkeld. Maar er is de komende jaren nog veel werk aan de winkel om een internationale koploperspositie t.a.v. duurzame energie en watertechnologie te kunnen vervullen. Daarom roep Burgemeester Crone de nationale overheid en bedrijfsleven op juist nu te blijven investeren in duurzame energie en watertechnologie.
 
Voor meer informatie: www.leeuwarden.nl

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement