Ondernemend Friesland nieuws

Chantal Hoevers Prins finalist Jonge Ondernemers Prijs van het Noorden 2011

De Sneeker onderneemster Chantal Hoevers Prins (41) is met haar bedrijf Lobstar doorgedrongen tot de finale van de Jonge Ondernemers Prijs van het Noorden. Haar bijzondere concept is de jury niet is ontgaan. Lobstar is een puur Nederlands kledingmerk dat zich richt op een hele speciale doelgroep. Chantal ontwerpt en laat modieuze en goed zittende kleding maken voor vrouwen met een asymmetrisch lichaam. Dus voor vrouwen die door de nare gevolgen van borstkanker toch een borst moeten missen en die geen prothese willen of kunnen dragen. Speciaal voor vrouwen die het zichtbare verschil willen camoufleren.

Het blijft een gevoelig onderwerp maar 1 op de 8 vrouwen krijgt eens in haar leven met borstkanker te maken. En dan is het ineens heel lastig om goed passende kleding te vinden voor “je nieuwe lijf”. Zeker wanneer je net geopereerd bent is alles vaak er gevoelig. En je wilt natuurlijk niet altijd in slobbertruien rondlopen om de boel te verdoezelen. Je bent nog steeds die mooie vrouw, en wilt ook nu goed gekleed voor de dag komen. Ik help deze vrouwen weer stevig in de wereld te zetten, aldus Chantal.

 

Wat Lobstarâ zo uniek maakt is dat ik alles zo ontwerp dat de kleding niet draait en trekt rondom het asymmetrische lichaam. De halslijnen zitten perfect, de stoffen zijn zacht en de shirts hebben een hoog draagcomfort.  

 

Het mooie is dat Chantal met haar ontwerpen ook een positieve invloed heeft in het terug winnen van zelfvertrouwen en een belangrijke bijdrage levert aan het acceptatieproces. Als je er leuk uitziet, zit je lekkerder in je vel, het geeft je zelfvertrouwen en dit beïnvloedt het proces positief.

Dit is wat ik van mijn klanten terug krijg. Een mooier compliment is er niet!

 

Wereldwijd is Lobstarâ het enige bedrijf wat speciaal voor deze doelgroep ontwerpt en in confectie produceert. Lobstarâ klanten bevinden zich over de hele wereld, van Europa, Amerika tot New Zeeland. Ik werk er hard aan om dit creatieve concept internationaal uit te rollen. Want dit probleem beperkt zich niet alleen tot Nederland. Nu sta ik met Lobstarâ in de finale van De Jonge Ondernemersprijs van het Noorden.

 

De Jonge ondernemersprijs (JOP) is een initiatief van het Jong Bedrijven Netwerk Fryslân, Jong bedrijven Netwerk Groningen en het Jong Bedrijven Netwerk Drenthe. De felbegeerde JOP bokaal wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt en met deze prijs wil de organisatie veelbelovende ondernemers uit Groningen, Drenthe en Friesland een extra stimulans geven. Het is een evenement wat steeds meer aanzien krijgt en het is inmiddels een begrip.

 

Het is een fantastisch traject waar heel wat aan vooraf is gegaan om zover te komen. Naast de jury presentatie moesten de finalisten pitchen (2-minuten presentaties) bij verschillende netwerkclubs. Een spannende strijd onder de Friezen want het publiek kon haar stem uitbrengen. Chantal heeft alle pitches gewonnen en dat is fantastisch want het telt voor 25% mee in de eindscore. Ook wordt er verwacht om zoveel media aandacht te genereren in zowel de krant, radio als op televisie. Een pittige klus die voor 20% mee telt in de eindscore. Momenteel kan er gestemd via Sms wat ook weer mee telt voor de eindscore (5%). Voor de laatste opdracht hebben we een case voor gelegd gekregen welke we moeten uitwerken en presenteren aan de jury.  Dit alles èn de presentatie aan een volle zaal tijdens de finale dag tellen mee in de berekening van de eindscore.

 

Per provincie wordt er 1 winnaar gekozen en één van deze drie wordt de overall winnaar en wint Dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden. De sms actie loopt tot 18 november en de tussenstanden kunnen gevolgd worden op smote.nl/jop/ 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement