Ondernemend Friesland nieuws

Creativiteitsprijs voor Tichelaar

Koninklijke Tichelaar uit Makkum is de winnaar geworden van de eerste noordelijke creativiteitsprijs. De prijs is ingesteld door de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en wordt jaarlijks tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst uitgereikt. De prijs is bestemd voor een ondernemer die op een bijzondere wijze invulling heeft gegeven aan het versterken van de band met de creatieve sector.


Noord-Nederland telt veel kunstenaars en creatief ondernemerstalent. Om hen een duwtje in de rug te geven, maar ook om ondernemers in contact te brengen met mensen uit de creatieve sector is besloten tot het instellen van deze prijs.

De prijs is voor de eerste keer toegekend aan Koninklijke Tichelaar, omdat dit bedrijf er op zeer succesvolle wijze in is geslaagd creativiteit en kennis te koppelen aan de industriële industrie. Het is een bedrijf dat zijn lange geschiedenis zeer serieus neemt, zonder zich door het verleden te laten belemmeren. Door te blijven investeren in zijn ambachtelijke basis heeft het bedrijf nu een voorhoedepositie in de ontwerpwereld. Klassiek vakmanschap, hedendaags design en toekomstgericht onderzoek hebben in dit bedrijf een verbond gesloten. Het bedrijf is daarmee een toonvoorbeeld voor het noordelijke bedrijfsleven.

De prijs, een sculptuur van brons en goud van kunstenaar Marjan Kamphuis, werd door de voorzitter van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, Jacob Emmelkamp, uitgereikt aan Cees van Lede, president commissaris van Koninklijke Tichelaar. De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, die 3 januari plaatsvond in Martiniplaza. Hier waren ruim 1.000 vertegenwoordigers aanwezig uit bedrijfsleven en bestuur.

Koninklijke Tichelaar Makkum is het oudste bedrijf in Nederland. Huidig directeur Jan Tichelaar is inmiddels de 13de generatie die aan het roer staat. Door samenwerking te zoeken met gerenommeerde architecten en ontwerpers vormde hij het bedrijf om van een aardewerkfabriek tot een innovatief ambachtelijk laboratorium dat nu niet langer op voorraad maar op aanvraag produceert. Economische en technologische veranderingen hebben Koninklijke Tichelaar Makkum nooit vervreemd van zijn ambachtelijke oorsprong, maar hebben wel invloed gehad op de ontwikkeling van het bedrijf.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement