Ondernemend Friesland nieuws

Crowdfundingscampagne film Cees Bijlstra slaat aan

Pieter Verhoeff

Rode loper première voor uw bedrijf?

De landelijk gerenommeerde Friese regisseur Pieter Verhoeff is het gelukt om in twee maanden tijd de helft van het minimaal benodigd budget voor de film die hij wil maken over de Friese componist Cees Bijlstra te realiseren via een online crowdfundingscampagne. Ook hebben personen van naam en faam die Friesland een warm hart toedragen hun medewerking toegezegd door in de documentaire te willen optreden. Omrop Fryslân en OF (Ondernemend Friesland) ondersteunen het filminitiatief publicitair. Zo zal de film in het najaar worden uitgezonden op Omrop Fryslân. Ook wordt de documentaire ingezonden voor vertoning op het Internationaal Documentaire Festival te Amsterdam en het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden.

Ondernemers gezocht

Nu de particulier een stevige duit in het zakje heeft gedaan, wordt nu vooral ondernemend Friesland aangesproken om ook te participeren via www.ceesbijlstra.nl. Er is nog 30.000euro nodig om via deze film een landelijke hommage te kunnen brengen aan de muziek van Cees Bijlstra maar zeker ook aan Friesland als broedplaats voor veel proactief cultureel talent.  Ondernemers kunnen al vanaf 100 euro participeren en kunnen met hun rekenen op tegenprestaties als kaarten voor de rode loper première, vermelding op de aftiteling tot en met een exclusieve voorvertoning voor de eigen relaties in aanwezigheid van de regisseur. Op www.ceesbijlstra.nl staat een overzicht van alle participatiemogelijkheden.

 

Cees Bijlstra

In april 2014 is het exact tien jaar geleden dat de Friese componist Cees Bijlstra op 58-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand. Hij componeerde onder meer muziek voor theater, radio en tv, Omrop Fryslân, AVRO en diverse prijswinnende landelijke films van regisseur Pieter Verhoeff. De muziek die Cees Bijlstra maakte, oogstte zowel nationaal als internationaal waardering en meerdere onderscheidingen vielen hem ten deel. Cees Bijlstra won in 1986 met de muziek voor De Dream de prijs voor de beste filmmuziek op een festival in het Tsjechische Karlovy Vary en in 1995 voor De Vuurtoren kreeg hij een speciale nominatie voor de muziek op een filmfestival in Nice. De film Nynke (2001) kreeg diverse onderscheidingen in binnen- en buitenland. Tijdens de Nederlandse Filmdagen in 2002 was er op verzoek van Pieter Verhoeff een speciaal concert in de Stadsschouwburg in Utrecht, waar de filmmuziek van Bijlstra werd uitgevoerd door het Nederlands Promenade Orkest o.l.v. Jurre Haanstra.

 

Fryslân Boppe

Om kosten te besparen hanteert regisseur en initiatiefnemer Pieter Verhoeff bij wijze van uitzondering zelf de camera. Hij is reeds begonnen met filmen en de volgende personen van naam en faam in Friesland werken onder andere belangeloos mee aan de film: Rients Gratama (o.a. cabaretier), Geart de Vries (directeur van het Historisch Centrum in Leeuwarden), Leny Dijkstra (cabaretière), Guido Wevers (voormalig artistiek leider toneelgezelschap Tryater), Thom Mercuur (oprichter museum Belvédère te Oranjewoud), Harry Zwerver (geluiddesigner), Sytze Pruiksma (componist, musicus) en Paul van Brugge (filmcomponist). Zij hebben allen met Cees Bijlstra gewerkt en eren zijn muziek. Ook Marit Bijlstra (de dochter van Cees en Fenna Bijlstra) komt aan het woord.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement