Ondernemend Friesland nieuws

Dag van de Duurzaamheid: Sneek beloond voor inzet

Dag van de Duurzaamheid: Sneek beloond voor inzet
Wethouder Jan Bargboer en duurzaamheidsambtenaar Richard van Benthem van de gemeente Sneek zijn woensdag beloond voor hun aanhoudende inzet voor duurzaamheid. Zij kregen van de organisatie SenterNovem (van het Ministerie van Economische Zaken) een taart. In heel Nederland zijn op deze Dag van de Duurzaamheid 9 taarten uitgedeeld aan ‘spelers in het veld die het verschil maken’ als het gaat om duurzaamheid.

 

Wethouder Bargboer bedankte Van Benthem voor zijn niet aflatende inzet en enthousiasme voor duurzaamheidsprojecten in de gemeente Sneek. “De gemeenteraad van Sneek heeft in 2004 haar visie op duurzaamheid in beleid verankerd. Het college van B&W van Sneek is trots op een betrokken ambtelijke organisatie die de visie heeft weten te vertalen in tastbare projecten waarbij echt resultaat is geboekt. Richard is één van hen en in die zin representant van een ambtenaar met passie voor duurzaamheid. Hij beschouwt duurzaamheid, net als ik, als een opdracht aan toekomstige generaties.”

 

Andere mensen die in het zonnetje gezet zijn: Gemeente Tytsjerksteradiel, Houkje Rijpstra en Ytje Hiemstra, Gemeente Menaldumadeel, Ineke Verdoner, Gemeente Noord Beveland, Tom Vermin, Dura Vermeer, Chris Zevenbergen, Provincie Zeeland, Henk Assink, Gemeente Breda, Babet Hendriks, Paul Paree, Bam Vastgoed, Pieter Hameetman, Seinen Projectontwikkeling, Henk Seinen. Opvallend is het groot aantal Friese mensen die beloond zijn.

 

Wethouder leest voor op Simon Havingaschool

Woensdagochtend heeft wethouder Bargboer als onderdeel van de Dag van de Duurzaamheid voorgelezen aan de kinderen van groep 7 van de Simon Havingaschool in Sneek.

 

“Naast het feit dat het een heel erg leuk boekje was om voor te lezen viel mij op dat de kinderen goed op de hoogte zijn van hun aandeel in duurzaamheid. Er is inmiddels een groot bewustzijn van eigen handelen.” Wethouder Bargboer kreeg van één van de leerlingen ook uitleg over het stickersysteem dat in de school wordt gebruikt om te bepalen hoeveel stroom voor verlichting gebruikt wordt. 

 

In heel Nederland lazen bekende Nederlanders en plaatselijke bestuurders het speciaal daarvoor geschreven verhaal ‘Duurzame oma' van kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper voor. De illustraties bij het verhaal zijn gemaakt door Harmen van Straaten.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement