Ondernemend Friesland nieuws

De goedgevulde portefeuille van Rondaan Carrosserie en Wagenbouw

De goedgevulde portefeuille van Rondaan Carrosserie en Wagenbouw

Een zekerheid in roerige tijden. Een goed gevulde portefeuille, tevreden klanten en een gezonde basis. Het gaat, ondanks de economische tegenwind, goed met Rondaan Carrosserie en Wagenbouw in Berlikum. De broers Jan Sake en Pieter Dirk Rondaan willen het maar even gezegd hebben. De twee vormen samen met hun neef Pieter de vierde generatie die aan het roer staat van het familiebedrijf dat in 1915 werd opgericht door ‘overgrootvader’ Sieds Rondaan.

 De broers beseffen dat het succes van nu mede te danken is aan de degelijke bedrijfsvoering in het verleden. “Het familiebedrijf bestaat nu bijna honderd jaar en is ondanks de economisch mindere tijden volop in beweging”, zegt Jan Sake. “Door een gedegen bedrijfsvoering en het continu herinvesteren van winsten in het bedrijf hebben we voldoende buffer opgebouwd om eventuele klappen op te vangen.”

 

Zekerheid

“Dankzij die solide basis, weten onze klanten waar ze bij ons aan toe zijn”, vult Pieter Dirk zijn broer aan. “Daardoor durven ze het ook aan hun truck bij ons te stallen terwijl wij aan de laadbak werken, of de kraan en het hydraulisch afzetsysteem opbouwen. Ze weten dat ze hun wagen terugkrijgen, mèt de door hen bestelde opbouw. Dat is tegenwoordig bij anderen in deze branche lang niet altijd zeker, we zien om ons heen helaas regelmatig faillissementen in deze sector. De klanten van die bedrijven moeten vervolgens nog maar zien of zij hun spullen terugkrijgen. Wij zijn een zekerheid. Mede daarom hebben we ook in deze mindere tijd een goed gevulde portefeuille.”

 

Beter materiaal

“Bovendien krijgen onze klanten meer waar voor hun geld”, aldus Jan Sake. “Beter materiaal bijvoorbeeld. Wij denken mee, kijken voor welk werk het voertuig wordt gebruikt. En als we denken dat het nodig is, voeren we het materiaal soms net wat robuuster uit dan is afgesproken”. “We gaan voor een relatie voor de lange termijn. Een klant moet over vijf jaar nog steeds bij ons binnen kunnen en willen rijden voor onderhoud, reparaties of keuringen”, voegt Pieter Dirk eraan toe.

 

Specialisten

“Onze grote kracht zijn de specialismen die we beheersen”, neemt Jan Sake het gesprek weer over. “Iedereen kan een standaard laadbak bouwen en op een carrosserie plaatsen. Maar wij bouwen klantspeciefieke lichtgewicht aanhangwagens van uiteenlopende aard, multifunctionele bulkkippers, open- en gesloten laadbakken, autolaadkranen, containersystemen en hydraulische afzetsystemen. Wij kunnen dit doordat we beschikken over een betrokken en goed opgeleid team van vakmensen, waarbij ruime praktijkervaring wordt gecombineerd met hedendaagse technieken en innovatieve inzichten.

 

Focus

“Wat tevens een rol speelt in ons succes is de focus op een aantal specifieke markten”, benadrukt Pieter Dirk. “Zo leveren we veel opbouwen aan overheden, semioverheden en vervoerders van veevoeders en granen. Deze markten zijn minder conjunctuurgevoelig waardoor er altijd opdrachten blijven komen. Dat geldt ook voor de afvalverwerkers en schroottransporteurs voor wie wij veel ontwikkelen en bouwen. Mensen blijven nu eenmaal afval produceren en schroot is een wereldmarkt die altijd in beweging is.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement