Ondernemend Friesland nieuws

De Markt in nieuwe Fries Museum

LaurensAaij Vrijdagmarkt Leeuwarden

De vrijdagmarkt van Leeuwarden keert op 5 oktober terug op het Wilhelminaplein. Maar het publiek kan bij het openingsfeest Nieuw Zaailand De Markt al in het nieuwe Fries Museum bewonderen. Drie Friese fotografen - Laurens Aaij, Tryntsje Nauta en Siese Veenstra - leggen vanuit verschillende invalshoeken de vrijdagmarkt vast. De resultaten van hun veldwerk zijn te zien in de entreehal van het nieuwe Fries Museum van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 september. Het Fries Museum heeft straks de vrijdagmarkt op het Wilhelminaplein aan zijn voeten. Een prachtig gegeven voor het museum en het Project Nieuw Zaailand om deze bekende Leeuwarder markt alvast in de schijnwerpers te zetten.

Friese fotografen leggen vrijdagmarkt vast

Drie Friese fotografen hebben daarom de opdracht gekregen om in augustus en september de vrijdagmarkt op de huidige locatie Nieuwestad / Wirdumerdijk te fotograferen. Dat doen ze alle drie op hun eigen karakteristieke wijze. Laurens Aaij (Leeuwarden, 1976) legt het reilen en zeilen van de markt vast met de bijzondere markttaferelen. Tryntsje Nauta (Beetgumermolen, 1981) maakt ‘stillevens’ van de typische marktproducten, gefotografeerd op plekken tussen de oude en de nieuwe markt in. Siese Veenstra (Drachten, 1987) maakt indringende portretten van marktkooplieden en bezoekers van de Leeuwarder vrijdagmarkt.

 

Expo in entreehal nieuwe museum

Het publiek kan de expositie De Markt gratis bezoeken op donderdag 27 september (11.00 - 17.00 uur), vrijdag 28 september (11.00 - 17.00 uur) en zaterdag 29 september (11.00 - 19.30 uur). En op die manier natuurlijk ook een eerste voorproefje krijgen van het nieuwe Fries Museum, dat in september 2013 zijn deuren voor het publiek opent. De foto-expositie De Markt maakt deel uit van de evenementen die plaatsvinden bij het openingsfeest Nieuw Zaailand op het Wilhelminaplein van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 september. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.nieuwzaailand.nl De tentoonstelling is mogelijk door het Project Nieuw Zaailand, een samenwerkingsverband van de Gemeente Leeuwarden, IPMMC Vastgoed, Syntrus Achmea Vastgoed en het Fries Museum.

 

Nieuwe Fries Museum
Het nieuwe Fries Museum gaat over de Friezen en over Friesland, een eigenzinnig stukje 'buitenland in Nederland'. Over de elf steden en het platteland, de haat-liefde verhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld. Ook het Fries Verzetsmuseum is een belangrijk onderdeel van het museum. Het nieuwe Fries Museum wordt een bruisende plek, met tentoonstellingen, activiteiten, evenementen, een winkel en een café met het mooiste terras van de stad.


Het nieuwe Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas en de BankGiro Loterij.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement