Ondernemend Friesland nieuws

De nuchtere no-nonsense aanpak van Yspeert vwl advocaten

De nuchtere no-nonsense aanpak van Yspeert vwl advocaten

Eigenzinnig en met lef. Ze profileren zich niet voor niets als advocaten met lef. Het past bij de uitstraling van Yspeert vwl advocaten met vestigingen in Drachten en Groningen. No-nonsense, doortastend, direct, creatief en transparant. Het zijn termen die allemaal van toepassing zijn op de 25 advocaten die bij het kantoor werken. Wars van ingewikkeld taalgebruik doorspekt met juridische vaktermen zoeken zij naar oplossingen. Hillie Lunter is één van hen. Zij is gespecialiseerd in faillissement- en ondernemingsrecht.

Yspeert vwl is ontstaan uit een fusie in 2008 tussen het Groninger advocatenkantoor Yspeert en het in Drachten gevestigde Verwilligen De Wilde De Lange Advocaten. Het is een van de grotere advocatenkantoren in Noord-Nederland met nagenoeg alle specialisaties in huis. Van strafrecht tot aansprakelijkheidsrecht en van ondernemersrecht tot personen- en familierecht. Er is zelfs een specialist in huis op het gebied van ict-recht en intellectueeleigendomsrecht, een rechtsgebied in opkomst.

 

Laagdrempelig

 

De aanpak van het kantoor verschilt volgens Hillie Lunter duidelijk van die van de traditionele advocatenkantoren. “De advocatuur staat bij ons niet op een voetstuk. Wij zijn zakelijke dienstverleners, klantgericht en stuk voor stuk makkelijk benaderbaar ”, legt ze uit. Natuurlijk is het de taak van de advocaat om de klant te helpen met het vinden van zijn weg in het doolhof van complexe wet- en regelgeving, maar daarnaast willen de Yspeert advocaten ook fungeren als belangenbehartiger, vraagbaak, klankbord en adviseur.

 

Lunter: “We zijn volwaardige sparringpartners van onze klanten, maar we zijn ook eerlijk en direct. Samen zoeken we naar de beste oplossingen en strategieën en vervolgens durven we keuzes te maken. We noemen ons zelf niet voor niets advocaten met lef. Onze klanten hebben recht op duidelijkheid en die willen we geven. Je schetst de risico’s, dat wordt van je verwacht, maar je durft ook te zeggen ‘Zo gaan we het doen’. Al mijn collega‘s zijn eigenzinnige en gepassioneerde persoonlijkheden. Samen vormen we een hecht team en dat is de kracht van ons kantoor.”

 

Faillissementen

 

Zelf is ze gespecialiseerd in faillissement- en ondernemingsrecht. In deze tijd van crisis ligt het accent van haar werkzaamheden momenteel vooral op terrein van het faillissementsrecht. Steeds meer bedrijven vallen om en dan komt de curator in beeld. Het is één van haar taken waar zij het momenteel erg druk mee heeft. “Als curator neem je het bedrijf over en probeer je alle lopende zaken zo goed mogelijk af te wikkelen. Dat zijn vaak geen eenvoudige klussen, omdat je met heel veel partijen te maken krijgt, zoals schuldeisers, klanten, vakbonden, personeel en de eigenaren.”

 

Kansen

 

Ze merkt ook wel dat ondernemers soms blij zijn met haar komst. “Er valt dan een last van hun schouders. Het is niet leuk, maar het betekent ook duidelijkheid. Men weet dat er aan een nare periode een einde komt en dat er weer ruimte ontstaat voor nieuwe kansen.”

 

Tegelijkertijd is Lunter er van overtuigd dat faillissementen voorkomen kunnen worden als bedrijven eerder een beroep op haar zouden doen als adviseur. “Als curator kom je in actie als het al te laat is, terwijl ik als adviseur en sparringpartner van de ondernemer had kunnen voorkomen dat het zover zou komen. We willen niet alleen brandjes blussen, maar samen met onze klanten voorkomen dat er brand uitbreekt.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement