Ondernemend Friesland nieuws

De ondernemersvisie van Dooitze Elsma van Plaveka Interieurs

Dooitze Elsma directeur Plaveka

“Wij leggen de lat hoog”

Plaveka Interieurs in Sint Annaparochie is sinds 1977 een gespecialiseerd Afbouw bedrijf met ruime ervaring. Directeur Dooitze Elsma heeft slechts zes woorden nodig om de kracht van zijn bedrijf te benoemen: “Vakmanschap, kennis en afspraak is afspraak”. Hij benadrukt dat het vooral deze kwaliteiten en het vertrouwen hierin van opdrachtgevers zijn die het bedrijf door de economische crisis loodsen.

“Als je concessies gaat doen aan je  kwaliteit en aan je ondernemerschap, dan is dat het begin van het einde”, stelt Elsma. “Ook nu het Nederland economisch niet voor de wind gaat, moet je vasthouden aan je principes als ondernemer. Doe wat je belooft en doe dat met hart en ziel. Dat is dé manier om een goede en langdurige relatie op te bouwen met je gewaardeerde opdrachtgevers.” en deze te behouden. Plafonds, wanden, verlichting, aftimmeringen en vloeren vormen de core business van het bedrijf door dit( totaal pakket ) kunnen we de opdrachtgevers ontzorgen. De producten vinden hun weg naar bedrijven in diverse branches waaronder aannemers, zorg instellingen, scholen, winkels, fabrieken en particulieren door geheel Nederland.

 

Vernieuwde Showroom

In mei van dit jaar betrok Plaveka Interieurs een nieuwe showroom, de showroom is casco gebouwd waarna Plaveka Interieurs het totale afbouw pakket heeft toegepast. Praten over afwerkingen en keuzes maken op dit gebied gaat makkelijker als het visueel is dan weet de opdrachtgever namelijk vooraf wat hij krijgt. Er zijn veel verschillende duurzame plafonds zichtbaar met diverse led verlichting, ook op het gebied van wanden en vloeren zijn er diverse mogelijkheden zichtbaar. Ook voor aannemers die met opdrachtgevers/architecten langskomen kan dit een extra service punt zijn, om de “opdrachtgever” vooraf zijn eigen keuze te laten bepalen.

In de showroom wordt er eerst geluisterd naar de wensen van de klant hierna wordt er naar de juiste producten gekeken daarna wordt de offerte gemaakt.

 

Gooi maar dicht platen

Doordat we in de bouw een sluitpost zijn leveren we tegenwoordig teveel “gooi maar dicht platen” de selectie is dan prijs, naar de rest wordt niet of nauwelijks gekeken met als dikwijls als gevolg dat bijvoorbeeld de akoestiek in de ruimte niet is wat het moet zijn. Mijn visie is dat de opdrachtgevers altijd moeten weten wat de verschillende mogelijkheden zijn, dan kunnen hierna ze zelf hun keuze maken en eventueel een paar euro meer betalen in plaats van minder. Ik denk dat momenteel de aanbestedingen de bouw grotendeels kapot maken, de aannemer schrijft veel te scherp in met als gevolg dat op dag 1 er voor niemand eer valt te behalen  de opdrachtgever heeft er niet om gevraagd maar is wel de lachende derde. Het is nu wachten op het moment dat er ooit weer meer aanbod is dan handjes, alleen dan zullen de prijzen zich kunnen herstellen.

 

Onderscheidingen

We zijn door de volgende fabrikanten onderscheiden met;

Amstrong : Plaveka Interieurs is Amrstrong Omega Gold Dealer

Rockfon   : Rockfon dealer met sinds september 2013 een Rockfon Shop

Gyproc     : Plaveka Interieurs is onderscheiden als Gyproc Proffesional

Plaveka beschikt over een werkplaats, waar met behulp van moderne technieken prefab producten worden vervaardigd. Daarnaast is er een groot magazijn met een groot assortiment artikelen op het gebied van plafonds, wanden en verlichting dat uit voorraad leverbaar.

 

Het belang van certificering 

Elsma noemt certificering erg belangrijk. “Wij leggen ook in de crisis de lat hoog als het gaat om kwaliteit en veiligheid. Dat heeft geresulteerd in VCA- en KOMO-certificering en in de NOA-afbouwgarantie. De certificering geeft aan dat je als bedrijf structureel aandacht besteed aan de kwaliteit van je producten, processen en bedrijfsvoering, aan de veiligheid tijdens het werk en aan de belangen van de klant en naleving conform het bestek. Voor die laatste is certificering steeds vaker een prima hulpmiddel om het kaf van het koren te scheiden. Om kwaliteit en veiligheid te kunnen selecteren.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement