Ondernemend Friesland nieuws

De Pleats Burgum winnaar van de OndernemersPrijs Noordoost Friesland 2010 !

Na een intensieve selectieprocedure en een spannende finaleavond op 25 juni 2010 is Geesje Duursma van De Pleats in Burgum door de jury verkozen als winnaar van de tweede OndernemersPrijs in Noordoost Friesland en liet daarmee de Seedykstertoer uit Marrum en Alkema Hoveniers uit Zwaagwesteinde achter zich.

Na een intensieve selectieprocedure en een spannende finaleavond op 25 juni 2010 is Geesje Duursma van De Pleats in Burgum door de jury verkozen als winnaar van de tweede OndernemersPrijs in Noordoost Friesland en liet daarmee de Seedykstertoer uit Marrum en Alkema Hoveniers uit Zwaagwesteinde achter zich.

 

Een gedeelte uit het juryrapport:

De Pleats is volgens de jury een unieke combinatie van regionale cultuuractiviteiten met een commerciële horeca-exploitatie. Het ondernemerschap van Geesje Duursma vind haar basis in de 10 G’s van Geesje. Één van die G’s is Gast en daarin schuilt het succes van de Pleats. Onderscheidend is Geesje Duursma in de focus op Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Voorbeelden daarvan zijn het aanvragen van een Fairtrade-certificaat, het ver doorvoeren van energiebesparende manoatregelen en een drive tot emancipatie van personeel via meer zelfsturing.

 

Kortom: een onderneemster die succesvol een brug slaat tussen cultuur en commercie, met een groot gevoel voor gastvrijheid die met regelmaat vernieuwende diensten ontwikkelt en een krachtige visie heeft over het opzetten van een culturhus in Burgum

Prijzenpakket

Geesje Duursma gaat naar huis met de Bonifatiusbokaal (wisselbokaal) gemaakt door kunstenaar Hans Jouta, advertentieruimte in YN/Weekkrant Fryslan (Wegener) ter waarde van € 5.000,- en een marktonderzoek aangeboden door Syntens.

Selectieproces en Finalisten
Bijna 20 bedrijven hadden zich ingeschreven voor de  OndernemersPrijs Noordoost Friesland.  Na een voorselectie bleven drie finalisten die door de jury werden bezocht en beoordeeld op persoonlijkheid van de ondernemer(s), visie/strategie van de onderneming en innovatie.

Jury
De jury bestond uit: Marga Waanders, burgemeester gemeente Dongeradeel; Sjoerd Galama, gedeputeerde Provinsje Fryslan; Eric Jansen, directeur Kamer van Koophandel Noord-Nederland; Jelmer Beetsma, manager Industrie-Noord (juryvoorzitter), Syntens en Erik Nicolai, directeur bedrijfsmanagement Rabobank Noordoost Friesland.

Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Achtkarspelen, gemeente Tytsjerksteradiel, gemeente Kollumerland c.a., gemeente Dantumadiel, gemeente Dongeradeel, provincie Fryslân, Rabobank Noordoost Friesland, Sonnema, Kabel Noord, NOM, Handel en Industrie Dokkum, OCO (Ondernemers Club Oosternijkerk), SOD, ROC Friese Poort, Club 65, Dijkstra Draisma, Pranger en Rosier, Van Wieren en Vellinga, Nicolai en Tabak, Acera Dokkum, Raadsma Dokkum, Auto Bourguignon, Beldock, Bouwbedrijf De Haan, NOFCOM.nl, The Butler, Nationaal Concours Hippique Dokkum, Rekladruk, Noordoostfriesland.nl, Wegener/YN media en FisK concept & communicatie.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement