Ondernemend Friesland nieuws

De slapende reus is wakker geworden

De slapende reus is wakker geworden

‘De reus ontwaakt’, zo stond te lezen op een groot spandoek. En inderdaad; de ‘slapende reus’, zoals de voetbalclub Cambuur vaak wordt genoemd, is wakker geworden. Voetbal lééft in Leeuwarden. De recente ‘play offs’, waarin Cambuur op vijf minuten afstand van de eredivisie ten onder ging heeft overal indruk gemaakt. Dat merkt ook de Businessclub.

 

Had men enkele jaren geleden nog geen 80 leden; inmiddels hebben al meer dan 250 bedrijven voor een sponsorschap getekend. Een knappe prestatie, voor wie bedenkt dat de kredietcrisis de communicatie budgetten van veel bedrijven heeft doen slinken. Bovendien is sponsoring van SC Heerenveen voor menig Fries bedrijf al een bijna vanzelfsprekend onderdeel van het communicatiebudget, waardoor er dikwijls niet zoveel meer overblijft voor anderen.

Knap dus, van de Leeuwarders, maar vanzelf gaat het niet. Wie een band wil opbouwen met bedrijfsleven én publiek moet actief en creatief zijn. En dus bedacht een groepje leden van de businessclub Cambuur de ‘shirtjesactie’. Zeven sponsors zetten de schouders eronder en maakten de aanschaf van tienduizend Cambuur-shirts mogelijk. Deze shirts werden gratis uitgereikt aan het publiek.


Op het shirt prijkte voorop het Cambuur logo en de slogan ‘Voor elkaar!’ en achterop de bedrijven die het mogelijk maakten. De feestelijk bedoelde actie kreeg een dikke grijze rand door het overlijden van Jan Riedstra, een dag voor de wedstrijd tegen Zwolle. Niettemin wonnen de Leeuwarders (3-1 en een daaropvolgende beslissingswedstrijd met 2-0) en werd Roda JC de tegenstander voor de ‘grande finale’. De uitkomst van die duels tegen de Limburgers zullen bij de meesten bekend zijn: Cambuur verloor de allerlaatste wedstrijd, na een knotsgekke tweede helft met penalty’s.

Op de tribune en langs de lijnen probeerden fans tevergeefs hun tranen te bedwingen. Uit de luidspreker klonk nog een keer: ‘SC Cambuur promoveert, is het niet nu dan volgend jaar’. Op basis van wat directeur Alex Pama, trainer Menzo, spelers, supporters  en sponsors in de play offs hebben neergezet, lijkt dat een zeer reëel scenario. De slapende reus is inderdaad wakker geworden.

 

 

 

Cambuur-direcrteur Alex Pama, in gesprek met Omrop Fryslan, direct na de wedstrijd tegen Roda JC

 

 

De bedrijven die de shirtjesactie mogelijk maakten waren PAX (industriële logistiek en transport), Visser ATR (Afvalverwerking, Transport en Recycling), Makelaardij Hoekstra, de Noordelijke Dagblad Combinatie (o.a. Leeuwarder Courant), Spin Off (bedrukken van T-shirts, borden, spandoeken en ook bedrijfsevenementen en catering), WTC Expo (tevens hoofdsponsor) en Shipdock Harlingen van Amsterdammer Heino Braspenning.

 

Kijk voor een fotoverslag van meerdere Cambuur-wedstrijden van de play offs op

 

http://picasaweb.google.nl/mennonarvic/CAMBUUR_ZWOLLEShirtjesactie_22Mei_2009?feat=directlink

 

en op

http://picasaweb.google.nl/mennonarvic/CAMBUUR_RODA_3JUNI2009?feat=directlink

 


Voor meer informatie over de businessclub Cambuur kan contact worden gezocht met  Sjoerd van der Meij (mobiel: 06-51760794) of Jan Bruin (mobiel: 06-22520419): info@cambuur.nl

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement