Ondernemend Friesland nieuws

De week van Martin van der Veen

Martin van der Veen

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Martin van der Veen, directeur van het Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân.

De afspraak

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?
De afspraak met ondernemers en onderwijspartijen om het Sterk Techniek Onderwijs voor de regio te kunnen behouden. De vraag naar technische vakmensen wordt steeds urgenter. Met dit project wordt het techniekonderwijs in de regio gestimuleerd. Het KEI is hier de schakel tussen de ondernemers en het onderwijs.  

De ondernemer

Waarin onderscheiden jullie je?
Het Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân (KEI) werkt als onafhankelijke partij samen met ondernemers, onderwijs en overheid om het MKB-bedrijfsleven in de regio te versterken. Het KEI richt zich hierbij op het verbinden van ondernemers door ketensamenwerking, verbinding met het onderwijs en het stimuleren van netwerken binnen de bouw- en installatietechniek en metaal. Daarnaast ondersteunt het KEI ondernemers met innovatievraagstukken en kennisoverdracht in het kader van een lerend ondernemersnetwerk. 

Door middel van deze ketensamenwerking wordt er op dit moment hard gewerkt aan de totstandkoming van de Bouwcampus Noord Nederland, een proeftuin op het gebied van Industrieel Bouwen. Binnen deze campus wordt gezamenlijk met het onderwijs gewerkt aan de toekomst van de bouw, wordt kennis gedeeld en kunnen nieuwe producten van mkb-bedrijven worden ontwikkeld, getest en gepresenteerd. 
Daarnaast wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een Metaalcampus, waar gezamenlijk met het bedrijfsleven, onderwijs en overheid wordt geïnvesteerd in innovatieve metaalbewerkingstechnieken, zoals 3D-metaalprinten en robotlassen. De Metaalcampus biedt daarnaast plaats aan opleiding van VMBO- en MBO-leerlingen en zij-instromers om zo de vakmensen voor de toekomst op te leiden en het techniekonderwijs in de regio te waarborgen. 

 

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?
Samenwerkingen mogelijk maken die je van te voren niet had kunnen bedenken. Die samenwerkingen zorgen ervoor dat ondernemers verder komen en kunnen groeien. Dit geldt voor startende ondernemers, maar ook voor ondernemers met jarenlange ervaring.  

 

Waar wil je over vijf jaar na nu staan, als ondernemer?
Over vijf jaar wil ik terug kunnen kijken op een succesvolle groei van het Kennis-en Innovatiehuis Noordoost Fryslân en dat dit initiatief haar gestelde doelstellingen ten volle heeft waargemaakt. Van een klein ondernemersinitiatief doorgegroeid naar een succesvolle uitvoeringsorganisatie voor de regio Noordoost Fryslân en dat de door ons geïnitieerde projecten als Bouwcampus Noord-Nederland en de Metaalcampus Noord-Nederland zijn gegroeid tot centrum van expertise voor heel BV Nederland.

 

De tip
Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?
Zet als ondernemer een stip op de horizon in het kader van wat je wilt bereiken. Als jij (en je personeel) de missie en visie van de onderneming voor ogen hebt, dan kun je doelen bereiken. Zoek hierbij ook de ketensamenwerking. Samenwerken, samen sterker!

www.keinof.nl

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist