Ondernemend Friesland nieuws

Dekker Drukwerken koppelt innovatie aan duurzaamheid

Dekker Drukwerken koppelt innovatie aan duurzaamheid

‘Internet, apps en duurzame enveloppen’ Dekker Drukwerken in Leeuwarden is één van de meest vooruitstrevende drukkerijen van deze tijd. Het bedrijf investeert continu in de meest innovatieve technieken, maar ook in duurzaamheid en nieuwe producten. Het is dé manier om in deze economisch lastige tijd het hoofd boven water te houden, is de overtuiging van directeur Bram Dekker. “Je moet blijven investeren om te kunnen bieden waar de klant om vraagt en dat is optimaal drukwerk tegen de beste en laagste prijs.”

Dekker Drukweken in Leeuwarden is een echt familiebedrijf dat in 1940 door de opa van de huidige directeur is opgericht. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een ultramoderne drukkerij waar duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan. “We investeren constant in de nieuwste ontwikkelingen. Niet alleen op het gebied van machines en producten, maar ook als het gaat om social media en internet”, legt Dekker uit.

 

Internetdrukkerij en DekkerApp

 

Zo beschikt het bedrijf naast een offsetdrukkerij over een gloednieuwe digitale drukpers, maar ook over een complete internetdrukkerij. Dekker: “Dat is een virtuele omgeving die uit krachtige servers bestaat en waar de klant 24 uur per dag terecht kan met zijn opdrachten. De ontwerpen en aangeleverde bestanden worden automatisch gecheckt en verwerkt, waardoor we een snelle levertijd kunnen garanderen.”

 

De klant hoeft daar tegenwoordig zelfs niet meer voor achter de laptop of de computer te kruipen, want sinds kort kan de DekkerApp gedownload worden, zodat alle producten ook via de mobiele telefoon of het tablet besteld kunnen worden. Dekker Drukwerken is daarmee één van de eerste drukkerijen in Nederland die haar klanten de mogelijkheid biedt om van deze innovatieve techniek gebruik te maken.

 

Duurzame enveloppen-DekkerTopline

 

Daarnaast blijf het bedrijf ook investeren in nieuwe producten. Een mooi voorbeeld daarvan is de onder de naam DekkerTopline gelanceerde nieuwe enveloppenlijn. “We kunnen nu enveloppen leveren van een speciale duurzame papiersoort met een unieke hoge witheid. Duurzame kwaliteitsenveloppen die Dekker Drukwerken door de grote hoeveelheden tegen een zeer voordelige prijs kan leveren. Tevens is het grote voordeel van die hogere witheid dat de huisstijlen van bedrijven daar veel mooier op uitkomen.”

 

Dekker Drukwerken beschikt verder over een eigen reclamebureau en heeft daarbij ook nog oog voor duurzaamheid. Het hele drukproces voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van het milieu en het hele bedrijf is voorzien van sensortechnologie. Dekker: “Verder rijden we elektrisch. We hebben voor onze zakelijke ritten elektrische auto’s tot onze beschikken. Daarnaast hebben we nog een busje dat binnenkort wordt omgebouwd om ook elektrisch te kunnen rijden. Een project dat we samen uitvoeren met het Friesland College. Het mes snijdt met zo aan meerdere kanten. Het past binnen ons (duurzaamheids)beleid, het is nuttig voor de leerlingen en goed voor het

milieu.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement