Ondernemend Friesland nieuws

Doorstart Miedema Bedrijven een feit!

De op 2 oktober jl. failliet verklaarde bedrijven maken definitief een doorstart! Door een gezamenlijke krachtsinspanning van Friesland Bank, ABN Amro Commercial Finance, curator, adviseurs en ondernemer, is deze doorbraak tot stand gekomen. Miedema Bouwmaterialen is de nieuwe naam voor het handelsbedrijf, dat als breed-assortiment leverancier voor de bouw opereert in Noord Nederland. Het assortiment bevat hout, plaat- en bouwmaterialen en ijzerwaren. Miedema HoutIndustrie gaat verder als productiebedrijf, dat landelijk hout en plaatmateriaal levert voorzien van alle mogelijke bewerkingen. Er wordt o.a. geleverd aan de industrie, bouwbedrijven en afnemers van straatmeubilair t.b.v. de openbare ruimte.

Miedema Bouwmaterialen gaat in afgeslankte vorm verder met 15 medewerkers. Met een uitgebalanceerd voorraadassortiment, kennis van zaken en ondersteund door een lenige logistiek zullen de klanten zich weer snel thuis voelen bij Miedema Bouwmaterialen. Met op de professionele klant gerichte openingstijden en een compleet nieuwe webshop kan er efficiënt worden gewerkt en 24/7 worden besteld. Daar profiteren onze klanten van.

Kantoren en magazijnen zijn nu vlak bij elkaar gesitueerd, zodat iedere medewerker, met ondersteuning van de modernste automatisering, efficiënt zijn werk kan doen.

 

Miedema HoutIndustrie zal ook haar organisatie aanpassen en heeft straks 16 medewerkers. Met het omvangrijke machinepark, moderne productietechnieken en materiaalkennis kan een breed scala aan producten worden geleverd. Miedema HoutIndustrie heeft de gevraagde levertijd van de klant als uitgangspunt. Snel anticiperen op vragen uit de markt is de basis. De “alle- bewerkingen onder 1 dak” strategie, is nu waardevoller dan ooit. Zagen, schaven, profileren en daarna in eigen huis gronden en aflakken zorgt voor de snelste doorlooptijd. Belangrijk voor klanten die steeds sneller moeten reageren, in de complexe markt van vandaag.

 

Miedema Nautic is buiten het faillissement gebleven en blijft haar rol als totaalleverancier voor de jachtbouw ook in de toekomst met extra power vervullen. Vanaf 25 oktober 2012 zullen de bedrijfsactiviteiten zich weer normaliseren.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement