Ondernemend Friesland nieuws

DVC brengt speciale Troonopvolgingsvlag uit

DVC brengt speciale Troonopvolgingsvlag uit

Nu de al langer verwachte troonopvolging door Prins Willem Alexander, de Prins van Oranje, een feit is, gaan bij de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) de persen draaien. Een vlagontwerp voor deze bijzondere gelegenheid lag sinds enkele weken klaar. Op dinsdag 29 januari 2013 stelt Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC, de drukpers persoonlijk in werking. De pers wordt hierbij uitgenodigd. Vanaf woensdag 30 januari aanstaande is de vlag te bestellen via www.vlaggenwinkel.nl.

Exclusief

"Nu Koningin Beatrix, na een buitengewoon succesvolle regeerperiode van meer dan 30 jaar, op 30 april 2013 officieel de scepter overdraagt aan haar zoon, is het moment daar voor een exclusieve gedenkvlag", aldus Robert-Jan Hageman. “Wij verwachten veel belangstelling. En dan heb ik het niet alleen over de echte Oranjefans die het Koninklijk Huis op de voet volgen. De troonopvolging leeft bij een breed publiek, ook bij het bedrijfsleven.”

 

Het ontwerp voor de unieke vlag, waarop Hare Majesteit de Koningin en Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje op een waardige manier samen staan afgebeeld, is van recente datum. De vlag wordt vervaardigd in zeefdruk. Als dundoekspecialist met veel ervaring met eenmalige specialties, is DVC de enige producent in Nederland die deze techniek nog toepast. Zeefdruk staat garant voor een hoge kleur- en detailweergave. Hageman: “We kiezen bij deze unieke gelegenheid voor een echt kwaliteitsproduct met een lange levensduur. Doordat we drukken in een relatief grote oplage, kunnen we de vlag voor € 15,- aanbieden.”

 

Goede traditie

Ontwerp en productie van aan het Koningshuis gerelateerde vlagproducten zijn een goede traditie voor DVC, die terug gaat tot 1936! In dat jaar bracht DVC ter gelegenheid van de verloving van Prinses Juliana en Prins Bernhard oranje en rood-wit-blauwe zwaaivlaggetjes op de markt, die gretig aftrek vonden. In 1965 volgde een exclusieve verlovingsvlag voor Koningin Beatrix en Prins Claus; in 2001 voor Prins Willem-Alexander en zijn verloofde Maxima. Van nog recentere datum (2003) is de feestelijke geboortevlag voor Prinses Catharina-Amalia. “We zijn er al vier generaties bij”, aldus Hageman. “Vlaggen zijn onlosmakelijk verbonden met de monarchie. Ze zijn bij uitstek geschikt om historische momenten kracht bij te zetten. Deze troonopvolging is onmiskenbaar een historisch moment. Een tijdperk wordt afgesloten, een nieuw tijdperk begint. Onze vlag symboliseert beide.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement