Ondernemend Friesland nieuws

E-kwadraat en Fier Fryslan snelste groeiers

Het Financieele Dagblad heeft in Groningen de Gouden FD Gazellen Awards 2010 uitgereikt aan de zeven snelst groeiende ondernemingen van Groningen, Friesland en Drenthe. Het is het zevende jaar dat het Financieele Dagblad deze verkiezing organiseert. De winnaars in Friesland zijn E Kwadraat Advies B.V. en Fier Fryslan.

De zeven bekroonde bedrijven komen voor op de landelijke FD Gazellen-ranglijst 2010, die Het Financieele Dagblad op 24 november a.s. publiceert. Deze lijst komt tot stand op basis van de gedeponeerde omzetcijfers gemeten over de laatste drie jaar (2007 t/m 2009). Dit jaar kwamen 267 bedrijven in aanmerking voor vermelding op de landelijke FD Gazellen-ranglijst.
 
Tijdens de bijeenkomst in Groningen kregen de zeven winnaars uit handen van Louis Hoeks, Chef FD Entrepreneur, de Gouden FD Gazellen Award 2010 overhandigd. "Er zijn dit jaar door het zware weer van 2009 beduidend minder FD Gazellen. Toch is er volop reden voor optimisme. De ondernemers die wel snel wisten te groeien zijn ware uitblinkers. Bovendien is een flinke meerderheid van hen positief over komend jaar. Daarmee lijken weer zonniger tijden aan te breken", aldus Louis Hoeks van Het Financieele Dagblad.
 
In de regio Noord-Nederland hebben ondernemers het afgelopen jaar moeilijk gehad. Het aantal FD Gazellen in deze regio is fors teruggelopen van 46 in 2009 naar 19 dit jaar, blijkt uit onderzoek van de krant. Binnen Nederland is in Friesland de terugloop van het aantal FD Gazellen het grootst, in Groningen is deze juist het kleinst. Ondernemers in Noord-Nederland rekenen niet op een dubbele dip van de economie, maar gaan uit van een langzaam economisch herstel. Met name ten aanzien van de exporterende industrie zijn de verwachtingen positief.
 
Criteria FD Gazellen
Om in aanmerking te komen voor de eervolle FD Gazellen Award, moeten bedrijven aan specifieke criteria voldoen. Alleen bedrijven die van 2007 tot en met 2009 een omzetgroei van 20% of meer hebben laten zien en in 2009 een positief bedrijfsresultaat hebben geboekt, kunnen een Award winnen.
 
FD Gazellen zijn er in drie categorieën: klein (omzet 100.000 tot 2 mln. euro), middelgroot (omzet 2 mln. tot 30 mln. euro) en groot (30 mln. euro of meer).
 
De bedrijven met het hoogste groeicijfer in hun categorie worden onderscheiden met de eervolle Gouden FD Gazellen Award.

Friesland
Categorie klein:
Gouden FD Gazelle 2010: E Kwadraat Advies B.V. (Leeuwarden), adviesbureau voor duurzame energie, 42% omzetgroei (2007 t/m 2009).
Categorie middelgroot:
Gouden FD Gazelle 2010: Fier Fryslan (Leeuwarden), zorgonderneming, 145% omzetgroei (2007 t/m 2009).


Groningen
Categorie klein:
Gouden FD Gazelle 2010: Store Support B.V. (Groningen), onderzoek en advies, 132% omzetgroei (2007 t/m 2009).
Categorie middelgroot:
Gouden FD Gazelle 2010: Xelvin Noord B.V. (Groningen), detacheringsdiensten (technici), 115% omzetgroei (2007 t/m 2009).
Categorie groot:
Gouden FD Gazelle 2010: B&S Holland Trading Group B.V. (Groningen), groothandel in luxe consumentengoederen, 35% omzetgroei (2007 t/m 2009).
 
 
Drenthe
Categorie klein:
Gouden FD Gazelle 2010: AKtrans (De Wijk), transportdiensten, 129% omzetgroei (2007 t/m 2009).
Categorie middelgroot:
Gouden FD Gazelle 2010: Payroll Company

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement