Ondernemend Friesland nieuws

ECN beoordeelt risico’s van duurzame investeringen Fûns Skjinne Fryske Enerzjy

ECN - FSFE Overeenkomst duurzaam

ECN heeft een raamovereenkomst getekend met het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy B.V (FSFE) voor het doen van ‘Due Diligence’ onderzoek op het gebied van duurzame energie. Het FSFE beheert 90 miljoen euro van de provincie Friesland en investeert dit binnen de provincie als co-financier middels leningen, garanties en/of participaties in projecten op het gebied van duurzame energieopwekking of energiebesparing. Het FSFE is op 11 november 2014 officieel van start gegaan. Er zijn inmiddels 10 investeringen goedgekeurd. De gemiddelde omvang van een investering bedraagt 1 miljoen euro.

Advies

ECN helpt het FSFE inzicht te krijgen in de risico’s en succesfactoren die dergelijke investeringen met zich meebrengen. ECN kan advies leveren bij investeringen in een breed aantal gebieden binnen duurzame energie, waaronder biomassa, energie efficiëntie bij industriële processen, wind energie, zonne-energie, lucht & bodemkwaliteit, engineering & materialen en strategie & beleid. “Door haar jarenlange ervaring in research en development heeft ECN veel expertise en kennis op het gebied van duurzame energie en kan als geen ander aangeven waar risico’s liggen en wat de mogelijkheden voor bedrijven zijn”, aldus Bart de Vries, manager Tech Due Dilligence van ECN.

 

Doelstellingen

FSFE heeft met de provincie Friesland afspraken gemaakt om met de investeringen een aantal maatschappelijke doelstellingen te halen. In eerste instantie levert het FSFE een belangrijke bijdrage aan de energietransitie doelstellingen van de provincie Friesland. Daarnaast geven de investeringen ook een positieve impuls aan de sociaal economische agenda van de provincie. ECN helpt het FSFE niet alleen met het analyseren van haar investeringen zelf, maar ook bij het checken hoe goed zij bijdragen aan de maatschappelijke doelstellingen van de provincie.

 

Fotobijschrift;

V.l.n.r. Bart de Vries (manager Tech Due Dilligence ECN), Markus Leuenberger (Director Business Development ECN), Michel Hendriks (Directie FSFE), Jan Willen Rösingh (Directie FSFE).

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement