Ondernemend Friesland nieuws

Een mooie lach is het visitekaartje van je gezicht

Een mooie lach is het visitekaartje van je gezicht

Frank Post begon in 1987 in Dortmund en in 2004 startten ze samen de succesvolle tandartspraktijk Kliniek Tandheelkunde Sneek. Met een voortdurend innovatieve visie op tandheelkunde. Want investeren in je gebit is de moeite waard, dat is het credo van Frank en Doris Post. Niet alleen voor een gezond gebit, maar ook voor een stralende lach. Voorlopers zijn ze, op het gebied van innovatie, klantgerichtheid en de nieuwste tandheelkunde technieken. Frank: “Na mijn studie ben ik naar Duitsland gegaan, omdat Duitsland voorop loopt op het gebied van de tandheelkunde. Sinds begin jaren negentig hou ik me al bezig met implantologie.”

De twee ontmoeten elkaar op een vrijgezellenfeestje en de vlam sloeg over.” Doris: “Vanaf toen ging alles snel, binnen drie jaar werden de twee oudsten geboren. Ook raakte ik al snel als praktijkmanager bij de praktijk betrokken. Ik begon met het organiseren van preventieprogramma’s en projecten voor kinderen.” Toch bleef Nederland trekken. Frank: “Ik ben in het westen (Beverwijk) opgegroeid, maar ging met mijn ouders elke zomer zeilen in Friesland. Die binding met het water is nooit verdwenen. Ons zeiljacht ligt nu in Heeg direct aan huis. Onze (inmiddels drie) kinderen hebben hier meteen zeilen geleerd, de oudste is een fanatiek zeiler. Friesland is mijn thuis.”

 

Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek valt bij binnenkomst de wachtruimte op, een mooie, rustige en lichte wachtruimte, met op de muur een uitgestrekt strand aan de vloedlijn. Je hebt niet het idee dat je hier bij de tandarts binnenstapt. Op tafel liggen tijdschriften en glossy’s, voor wie zich verveelt biedt de televisie ontspanning of informatie. Doris Post (praktijkmanager): “We vinden het belangrijk dat mensen zich hier prettig voelen en goede service van ons ervaren. Veel mensen komen niet graag bij de tandarts, sommigen zijn zelfs bang.” “Soms zie je dat direct, maar er zijn ook mensen die het in eerste instantie heel goed weten te verbergen”, vertelt Frank Post tandarts-implantoloog. “Het is belangrijk om angstige mensen op hun gemak te stellen. Dat doe ik vaak door eerst rustig met ze te praten in onze rustkamer, een prettige, lichte ruimte met privacy. Deze klantgerichte aanpak wordt bijzonder gewaardeerd door onze patiënten”

 

Innovatie in de tandartsstoel

In 2004 is Frank Post gestart als stand alone tandarts en implantoloog. Inmiddels bestaat Kliniek Tandheelkunde Sneek uit een multidisciplinair team van tandartsen, mondhygiënisten, implantologen en een klinisch-prothese-technicus. Vanuit zijn ervaring in Duitsland zijn de nieuwste technieken mee genomen. Frank: “Implanteren was hier destijds nog een noviteit, maar in mijn Duitse praktijk ben ik daar al in de jaren negentig mee gestart. Want ik streef er naar om voor mijn klanten altijd de nieuwste technieken te kunnen toepassen om het beste resultaat te behalen. Een paar jaar geleden hebben wij als eerste tandartspraktijk teeth in een hour geïntroduceerd in Friesland. Dit was toen een noviteit. En sinds kort voeren we behandelingen uit onder volledige narcose, als enige mondzorgkliniek in Noord Nederland.” En net zoals Duitsland op tandheelkundig gebied voorop loopt, wil Frank Post dat ook met Kliniek Tandheelkunde Sneek doen. “De laatste jaren heeft Nederland wel degelijk een inhaalslag gemaakt”, reageert Doris (geboren in Dortmund). “Maar”, vult ze aan “er is een trend dat mensen kiezen voor een goed verzorgd gebit.” Goede mondzorg is essentieel en voor iedereen haalbaar, dat is wat ze uitdragen. Doris: ”Een gezond gebit is niet alleen belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor je zelfvertrouwen. Een mooie glimlach is het visitekaartje van je gezicht en daar kun je mee scoren”.

 

Scoren met een goed gebit

Als ondernemer lever je elke dag topprestaties. En dan helpt die stralende glimlach, mede op basis van goede mondzorg. Uiteraard zijn Frank en Doris Post zelf ook ondernemer. Doris: “Mijn werk geeft mij heel veel energie. De praktijk zo inrichten dat je je hier op je gemak voelt, zorgen dat voor de patiënt alles klopt: van ontvangst, begeleiding en behandeling tot aan het vertrek. Dat is mijn missie.” Frank: “als ondernemer ben je een voorbeeld voor je organisatie. Stimuleer en motiveer je medewerkers en verkoop je je bedrijf bij vele opdrachtgevers. In onze visie is daarbij een goede mondverzorging absolute noodzaak om het niveau waarop je optimale prestaties levert zo optimaal mogelijk te laten zijn.” Het is te merken dat we te maken hebben met een gedreven tandarts-implantoloog en Frank vervolgt: “Bovendien vergroot goede mondzorg de gezondheid en het welzijn. Want het moge duidelijk zijn dat pijn en ongemak van tandbederf, tanderosie, parodontale (tandvlees) ziekte of geïnfecteerde verstandskiezen de prestaties beïnvloeden. En dan hebben we het nog niet eens over de effecten van de uitstraling van een slecht gebit of mondgeur. Want met een fraaie lach straal je als ondernemer zelfvertrouwen en kracht uit. En met een gezond lichaam en een goed onderhouden gebit stijgt het zelfbeeld en daardoor het prestatie vermogen.” Doris vult aan: “Daarom is ook niet voor niets onze slogan ‘Een mooie glimlach is het visitekaartje van uw gezicht’”.

 

Behandeling onder volledige narcose

Behandeling onder narcose, Kliniek Tandheelkunde Sneek is de enige mondzorgpraktijk in Noord-Nederland waar dit mogelijk is. Doris: ”Het is een uitkomst voor zakenmensen met een volle agenda of met angst, maar ook voor kinderen en mensen met een verstandelijke handicap.” Frank: ”Onder narcose kun je complexe operaties, zoals het plaatsen van implantaten, snel en pijnloos uitvoeren. Die snelle behandeling zorgt ook nog eens voor een sneller herstel.” Voor de ondernemer betekent dit dat hij of zij veel minder tijd kwijt is en bovendien kan dat heerlijk op het avondspreekuur.

Frank: “Alle voorkomende behandelingen kunnen onder narcose worden uitgevoerd, in onze eigen praktijk in samenwerking met het anesthesieteam van Anesthesie Service Nederland (ASN). Dit zijn zeer goed opgeleide en ervaren anesthesiologen en anesthesieassistenten, die BIG-geregistreerd zijn. Na afloop van de narcose behandeling word je wakker in de uitslaapkamer en kun je naar huis. De narcosemiddelen die worden gebruikt, voorkomen misselijkheid na de narcose.”

 

 

Ondernemers en topsporters

De praktijk staat open voor iedereen. Maar twee doelgroepen laten zich hier opvallend vaak zien. Doris: “Dat zijn ondernemers met een overvolle agenda. Zij weten de weg naar ons avondspreekuur te vinden, hebben door de bank genomen veel interesse in innovatieve technieken en esthetische behandelingen. En zoals gezegd, behandeling onder narcose is voor de ondernemer echt een uitkomst bij het uitvoeren van meerdere en/of complexe behandelingen in één keer.” Ook opvallend veel topsporters komen hier over de vloer. Frank: “Topsporters realiseren zich heel goed dat gezondheid in de mond begint. Ontstekingen trekt een stevige wissel op je weerstand en dus op je conditie. Sporters weten dat ze bij ons altijd terecht kunnen. Voor een belangrijk evenement komen ze altijd even langs voor een check, dat kan het verschil betekenen tussen zilver of goud.”

 

Avondspreekuur voor ondernemers

Frank en Doris geven aan dat ze merken dat het avondspreekuur inspeelt op een duidelijke behoefte. Doris: “Drukbezette ondernemers vinden lastig een gaatje in de overvolle agenda. Ook nog even sporten en zoveel mogelijk tijd voor het gezin, een bezoek aan de tandarts is dan lastig in te plannen. Daarom hebben wij al vele jaren elke dinsdagavond een spreekuur van 17.30 tot 19.30 uur. Speciaal voor ondernemers die overdag niet kunnen.”

 

 

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement