Ondernemend Friesland nieuws

Eerst de klant, dan de koning

Eerst de klant, dan de koning

Reitsma Drachten Bouw- en Vastgoedontwikkeling

 


Voor projectleider Vincent Tuiten zijn dit de weken van de bekende laatste loodjes. Het team van Reitsma Drachten Bouw- en Vastgoedontwikkeling legt de laatste hand aan de nieuwbouw van Maaltijdservice Noord op het industrieterrein aan de oostkant van Drachten. Half april volgt de bouwkundige oplevering. “Daarna is het vooral de beurt aan de installateur”, zegt Tuiten. “Hij moet vervolgens de keuken installeren en inregelen.”

 

De nieuwbouw van Maaltijdservice Noord aan de Richterlaan in Drachten vervangt het bestaande, verouderde pand aan de Camstrastrjitte in Menaldum. Het aanstaande onderkomen van de producent en leverancier van verse, diepvries- en biologische diepvriesmaaltijden, heeft een oppervlakte van 3200 vierkante meter en bestaat uit twee verdiepingen.

In het gebouw komen een keuken, expeditie- en logistiek centrum, kantoren, vergaderruimten en een bedrijfsrestaurant. In eerste instantie worden er in de nieuwe keuken ongeveer vijfduizend maaltijden per dag worden bereid. Dat aantal hopen ze op den duur uit te breiden naar twintigduizend maaltijden dagelijks. Het officiële startsein voor de bouw werd 18 juli vorig jaar gegeven door wethouder Zweers van de gemeente Smallingerland.

 

Bijzondere samenwerking

“Voor ons is dit een mooie klus”, zegt Vincent Tuiten. “Kijk, het bouwen van een kantoor met fabrieksruimte is op zich niet zo bijzonder. Wat het bijzonder maakt zijn de specifieke bedrijfsonderdelen, zoals de grote keuken, compleet met een afzuigkap van maar liefst tien bij vijf meter en alle techniek die daarbij hoort. Dat werk wordt weliswaar vooral door de installateurs uitgevoerd, maar wij moeten het allemaal goed op elkaar afstemmen. Dit vraagt om een goede en intensieve samenwerking met de mede- en onderaannemers. ”

 

Voortschrijdend inzicht

Dat had voor een deel te maken met aanvullende wensen van de opdrachtgever, die dankzij voortschrijdend inzicht bijvoorbeeld aanpassingen wilde in de demo-keuken. “De inkoop daarvan en wat er allemaal moest komen staan, werd pas in een laat stadium duidelijk. Daardoor moesten we bepaalde leidingen opnieuw leggen. Dus gedurende het proces werd er nog veel bedacht en getekend”, aldus Tuiten. “Dat maakte deze klus zo boeiend. En we kunnen met trots zeggen dat we in goede harmonie hebben samengewerkt.”

 

Eerst klant dan koning

Reitsma Drachten Bouw- en Vastgoedontwikkeling is onderdeel van het VolkerWessels concern en gespecialiseerd in woningbouw, renovatie, utiliteitsbouw, onderhoudswerken, verbouwingswerkzaamheden en ontwikkeling. Het bouwbedrijf is vooral actief in de drie noordelijke provincies, maar kijkt zo nu en dan ook over de grens. De visie van Reitsma Drachten is: eerst de klant, dan de koning. Alles draait om de eindgebruiker. Die moet tevreden zijn. Als de klant, de eindgebruiker dus, tevreden is, dan is de koning, de opdrachtgever, dat ook.

 

 

 

Medewerkers kijken reikhalzend uit naar nieuw pand

 

De koks, administratieve krachten en portioneerders: iedereen bij Maaltijdservice Noord kijkt reikhalzend uit naar het moment dat ze aan de slag kunnen in het nieuwe pand in Drachten. “We zitten in Menaldum echt aan het plafond van onze mogelijkheden en er was geen ruimte meer om hier uit te breiden”, zegt hoofd kwaliteit en productontwikkeling Jantien van Eken. “Maar we moeten nog even geduld hebben, want we gaan pas in het weekeinde van 2 en 3 juni echt over.”

De keuze voor nieuwbouw op het bedrijventerrein in Drachten is niet zo verwonderlijk. “De laatste vijf jaar bedienen we heel Friesland, Groningen en Drenthe. De nieuwe locatie ligt heel centraal, zo aan het kruispunt van de A7 en de N31. En we zitten vlak bij de op- en afritten. Elke dag hebben we ongeveer twintig auto’s op de weg, van caddy’s tot vrachtwagens. We leveren onze maaltijden niet alleen aan particulieren, maar ook aan onder andere verzorgingshuizen, geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg”

 

 

 

 


Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement