Ondernemend Friesland nieuws

Eerste Kollumers aangesloten op glasvezelnetwerk van Kabelnoord

Kollumers aangesloten op glasvezelnetwerk van Kabelnoord

Kollum wordt aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord. Gisterochtend gaf Wethouder Maasbommel van de gemeente Kollumerland c.a. het officiële startsein voor de zogenaamde “huisaansluitingen”. De familie Spijkstra aan de Voorstraat in Kollum zijn als eerste Kollumers aangesloten op glasvezel. Nadat wethouder Maasbommel het glasvezelmodem had geactiveerd controleerde hij of de familie Spijkstra weer kon bellen, TV kijken en internetten via de nieuwe glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Anne Spijkstra: “We zijn al jaren klant bij Kabelnoord en we zijn erg benieuwd of we met onze nieuwe glasvezelaansluiting straks het verschil kunnen merken.”

Pop-up store

“Als reactie op de zichtbare werkzaamheden en de Pop-up Store, die Kabelnoord in november in Kollum had, zijn veel Kollumers overgestapt naar Kabelnoord. Vaak zijn ze daardoor direct veel voordeliger uit. Sommigen wilden niet wachten op de glasvezel en zijn alvast overgestapt naar ons kopernetwerk. Nu zijn we met het graafwerk zover dat we de huizen echt kunnen gaan aansluiten en de klanten ook de hogere snelheden en de grotere mogelijkheden van glasvezel kunnen bieden. Voor ons en onze klanten weer een belangrijke mijlpaal. Kollum beschikt straks over een supersnel netwerk naar alle woningen, iets wat momenteel in Friesland alleen in Leeuwarden en sinds kort in een gedeelte van Dokkum bestaat. Onze klanten zullen het verschil zeker merken”, aldus Niek Geelhoed van Kabelnoord.    


Werkzaamheden in volle gang
Aannemer Fiber4All verzorgt in opdracht van Kabelnoord de aanleg van glasvezel in Kollum. Naast de woningschouw, verrichten medewerkers van Fiber4All de graaf- en straatwerkzaamheden in de woonwijken. Daarnaast plant Fiber4All afspraken met de bewoners voor de installatie van het glasvezelmodem door de glasvezelmonteur. Aannemer Fiber4All heeft de woningschouw in Kollum inmiddels afgerond en de graafwerkzaamheden in diverse straten zijn in volle gang. Bij een aantal woningen in Kollum ligt de glasvezelkabel inmiddels voor de gevel. De glasvezelmonteurs van aannemer Fiber4All komen vanaf vandaag op afspraak bij de bewoners in Kollum langs. Tijdens deze afspraak brengen ze de glasvezelkabel de woning binnen en plaatsen ze het nieuwe glasvezelmodem op de afgesproken plek. Wanneer de bewoner klant is bij Kabelnoord worden de producten geactiveerd via de nieuwe glasvezelverbinding. Bewoners die geen klant zijn bij Kabelnoord krijgen ook een glasvezelaansluiting in hun woning, maar deze wordt niet geactiveerd. Ze blijven klant bij hun huidige provider en blijven gebruik maken van hun huidige aansluiting. Wanneer zij overstappen naar Kabelnoord wordt de glasvezelaansluiting pas geactiveerd en in gebruik genomen.

 

Foto; Marit Anker

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement