Ondernemend Friesland nieuws

EKB mede-ontwikkelaar unieke datavernietiger

EKB mede-ontwikkelaar unieke datavernietiger

Systeem integrator EKB heeft in samenwerking met MAXXeGUARD uit Nieuw-Vennep de enige mobiele Multi Media Shredder ter wereld ontwikkeld. Deze datavernietiger is een uniek Nederlands exportproduct dat ervoor zorgt dat vertrouwelijke informatie ook echt vertrouwelijk blijft.

 

Elke organisatie wil koste wat het kost voorkomen dat bedrijfsgegevens uitlekken. Maar ondanks strikte protocollen, blijft het vernietigen van data toch mensenwerk. Hoe weet je 100 procent zeker dat data echt weg is. Het in Nieuw-Vennep gevestigde MAXXeGUARD heeft daarom een geavanceerde mobiele Multi Media Shredder op de markt gebracht. Op dit moment is het de enige ter wereld. De mobiele Multi Media Shredder is voor het bedrijfsleven en de overheid dé oplossing om het vernietigen van gegevens volledig in eigen hand te houden. De shredder, die geschikt is voor elk kantoor, is een succes in Europa. Ook is er toenemende belangstelling vanuit andere continenten.

 

Deskundige partner

EKB Industriële Automatisering speelt een belangrijke rol in de voortdurende vernieuwingen die de huidige versie van het apparaat intussen bevat. Willem Smit Manager van MAXXeGUARD: “We beschouwen EKB niet als leverancier, maar als mede-ontwikkelaar. We zochten bij de start een deskundige partner die in staat was om de besturing en aandrijving dusdanig vorm te geven dat de shredder ook daadwerkelijk elke handeling feilloos uitvoert om data onherstelbaar te vernietigen. Daarnaast meenden we dat de bedieningsinterface geschikt moest zijn voor ongeschoolde personen. Iedereen moet er mee kunnen werken.”

 

Proactief

MAXXeGUARD koos voor EKB omdat daar volop expertise is op het gebied van ‘complete machinebouw’ en geavanceerde procesengineering. “EKB heeft haar kennis proactief ingezet om het product door te ontwikkelen,” vertelt Smit. “Ook nu we de eerste stappen op de Canadese markt zetten, is EKB daar nauw bij betrokken. Immers, aan de overzijde van de oceaan gelden andere elektrische standaarden en normen. EKB weet hoe wij de techniek, software en aansturing moeten aanpassen om de Shredder geschikt te maken voor die markt. Dat gaat heel ver; tot in het kleinste detail.”

 

Volgens Smit mag er in het vernietigen van data niets fout gaan. “De gebruiker moet er 100 procent op kunnen vertrouwen! Het systeem luistert ongekend nauw. De shredder, die digitale gegevensdragers zoals cd-roms, dvd’s, USB-sticks, Blu-Rays, mobiele telefoons, PDA’s, tapes en HDD vernietigt, moet een aantal handelingen verrichten waarbij niets aan het toeval kan worden overgelaten. De procesmatige aansturing van die handelingen dient dus tot op de millimeter nauwkeurig te worden vormgegeven. Precies om die reden zijn we zeer tevreden over de rol van EKB vanaf het begin van het proces. Dus niet alleen van idee tot aan realisatie, maar ook het geven van input tijdens de ontwerpfase en het ontwikkelen van het prototype. Wij kunnen die 100 procent nu garanderen.”

 

Onvoorwaardelijk

Juist nu de Shredder met succes commercieel haar weg vindt en er een serieproductie op gang komt, is de rol van EKB niet uitgespeeld. Smit: “Elke mobiele Shredder die we afleveren, dient onvoorwaardelijk aan de hoogste kwaliteit te blijven voldoen. EKB neemt niets ‘voor waar’ aan en stelt ons ook kritische vragen. Eigenlijk hebben we EKB een zelfsturende bevoegdheid gegund, natuurlijk ook op basis van het opgebouwde vertrouwen. Maar zeker ook omdat wij zelf de focus willen houden op waar wij goed in zijn, namelijk het verder in de markt zetten van deze Shredder.”

 

Over EKB

EKB is een systeem integrator op het gebied van industriële automatisering. Met tweehonderd betrokken en deskundige medewerkers biedt het bedrijf automatiseringsoplossingen met een hoogwaardig kwaliteitssysteem conform CSIA.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement