Ondernemend Friesland nieuws

Euradius zet activiteiten GTB en Hooiberg|Salland voort en consolideert

Twee labels, één offset locatie.

Vandaag heeft Euradius een overeenkomst gesloten met de curator van de failliet verklaarde boeken- en tijdschriften tak van Giethoorn Media Groep over het voortzetten van de activiteiten van Giethoorn Ten Brink en Hooiberg|Salland. Per direct worden de werkzaamheden van deze bedrijven hervat onder de vlag van Euradius, waardoor een belangrijk deel van de werkgelegenheid kan worden behouden.

Euradius heeft verder besloten al haar offsetcapaciteit in Nederland te gaan samenvoegen op één locatie in Meppel, waarbij de markt zal worden bewerkt met twee labels; Ten Brink enHooiberg|Haasbeek. Twee krachtige merken met ieder hun eigen focus en klantenkring.

 

Geruime tijd voor het faillissement van GMG was Euradius al met deze groep in gesprek over een mogelijke bundeling van activiteiten. Omdat zowel Euradius als GMG zich richten op dezelfde boeken- en tijdschriften markt en beschikken over een vergelijkbare offsetcapaciteit werden gesprekken gevoerd om mogelijk als strategische partners verder te gaan. Het naderende faillissement van de boeken- en tijdschriften tak van GMG heeft aan deze gesprekken een einde gemaakt.

 

Na gesprekken met de curator volgend op het faillissement is vandaag een overeenkomst bereikt, waarna Euradius haar plannen zal uitrollen tot het consolideren van haar grafische activiteiten in Nederland. Dit gaat gepaard met een fors investeringsprogramma.

 

Euradius gaat in de komende maanden de technische productiecapaciteit van haar huidige vier offset locaties bundelen in het voormalige pand van Giethoorn Ten Brink in Meppel. Het betreft de activiteiten van Haasbeek en Alfabase uit Alphen a/d Rijn, Krips uit Meppel, het voormalige Giethoorn Ten Brink uit Meppel en de boeken- en tijdschriftentak van het voormalige Hooiberg|Salland uit Deventer. Totdat de concrete samenvoeging een feit is, zullen de offset activiteiten daar waar noodzakelijk op de huidige locaties worden voortgezet.

 

De offset markt zal worden bewerkt met twee labels; Ten Brink en Hooiberg|Haasbeek. Het

label Ten Brink ontstaat door samenvoeging van Alfabase, Krips en het voormalige Giethoorn Ten Brink. Dit label richt zich op de tijdschriften markt, de wetenschappelijke, educatieve en documentatie markt.

 

Hooiberg|Haasbeek, dat ontstaat door samenvoeging van de gelijknamige merken, richt zich volledig op de markt van het literaire en algemene boek. De activiteiten van beide labels gaan plaatsvinden vanuit de nieuwe locatie in Meppel.

 

Naast de locatie in Meppel, houdt Euradius in Nederland vast aan haar locatie in Alphen aan den Rijn. Op deze locatie bundelt Euradius al haar Nederlandse “digital print” activiteiten. Onder het bestaande label Printforce zullen deze activiteiten in versterkte mate worden uitgebouwd.

 

Euradius blijft ongewijzigd actief in Duitsland. Bij de vestigingen in Würzburg en Berlijn zullen als gevolg van de Nederlandse krachtenbundeling geen veranderingen plaatsvinden.

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement