Ondernemend Friesland nieuws

Faber Telecom & Data verbindt vestigingen Rabobank NO Friesland

Sjerk Faber, Erik Nicolai, Gerben van der Schaaf bij Rabobank NOF

Onlangs heeft Faber Telecom & Data vestigingen van de Rabobank voorzien van moderne Panasonic telefoontoestellen gekoppeld door middel van IP techniek.  De ruim 160 telefoontoestellen staan verspreid over 10 vestigingen. Voor de aanschaf van een nieuwe telefooncentrale zocht Rabobank Noordoost Friesland naar een oplossing die aansloot bij de wensen en ideeën van de organisatie.  Daarnaast moest de techniek worden geleverd door een bedrijf met voldoende expertise, bewezen kennis en goede service.  Faber Telecom & Data bleek naadloos  bij deze denk- en werkwijze te passen. Het bijzondere aan dit IP telefonie traject is dat alle expertise uit Noordoost Friesland komt. 

Eén telefoonnummer voor meerdere Rabobank vestigingen
Sjerk Faber: “Het grote voordeel van een telefonieoplossing gebaseerd op IP techniek is dat de Rabobank geen aparte telefoonlijnen voor iedere vestiging meer hoeft aan te schaffen. Op de kantoren is een breedband verbinding voldoende om te kunnen bellen. Via deze verbinding kan Rabobank Noordoost Friesland haar vestigingen verbinden tot één virtuele bank. De verbindingen worden gerealiseerd via breedbandverbindingen van Kabelnoord en Xenosite. Deze partijen hebben bewezen  prima kwaliteit te leveren gecombineerd met een uitstekende service.

Voorheen was het noodzakelijk om iedere vestiging met een eigen telefooncentrale uit te rusten voorzien van een eigen nummer. Met de nieuwe IP techniek is de Rabobank één virtueel geheel geworden maar blijft bereikbaar op het vertrouwde regionale nummer. Dit schept duidelijkheid en creëert letterlijk korte lijnen naar de klant.”

Enorme kosten besparing met telefonieoplossingen van Faber Telecom & Data
Projectleider Gerben van der Schaaf: “Als Rabobank Noordoost Friesland op de hoofdvestiging een gesprek binnen krijgt en deze wil doorverbinden naar haar nevenvestiging in bijvoorbeeld Nes op Ameland, dan verbind de telefoniste deze door alsof het een intern toestelnummer is. Zo kan dus op voorhand worden bekeken of de gebruiker überhaupt wel beschikbaar is. Dit geeft een enorme tijdsbesparing en de onderlinge gesprekken zijn nu gratis. De terugval bestemmingen zoals voicemail en antwoordapparaten zitten centraal in het systeem en worden niet meer per vestiging geregeld. Ook de normale netlijnen komen alleen in de hoofdvestiging aan en niet meer op de nevenvestigingen. Hierdoor is er op de nevenvestigingen geen infrastructuur meer nodig op basis van ISDN. Door de IP techniek zijn tevens de gesprekken globaal gezien 20 tot 30 procent goedkoper  ten opzichte van het reguliere KPN tarief.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement