Ondernemend Friesland nieuws

Fairtrade Tour Súdwest-Fryslân trekt veel bekijks

World Fairtrade Day ambassadeur Manon Thomas en wethouder Mirjam Bakker

Eén dag voor World Fairtrade Day trokken ambassadeur Manon Thomas en wethouder Mirjam Bakker de gemeente in om Fairtrade certificaten uit te reiken. De lokale werkgroep Fairtrade gemeente is sinds 26 maart bezig om bedrijven, scholen en instellingen warm te maken voor de Fairtrade-gedachte. Gemeente Súdwest-Fryslân heeft de ambitie om dit jaar de titel Fairtrade Gemeente te behalen. Ambassadeur Manon Thomas en wethouder Mirjam Bakker gingen in een elektrische Volkswagen bus langs bedrijven die een Fairtrade certificaat in ontvangst mochten nemen.

Groot idealisme

Voor de meeste ondernemers is de keuze voor Fairtrade producten logisch. Het komt voort uit idealisme. Vaak hebben ze in ontwikkelingslanden gezien dat eerlijke handel bijdraagt aan de welvaart van de mensen daar. “Ik heb een passie voor Afrika. Het is voor de vrouwen daar belangrijk dat zij een eerlijk inkomen krijgen. Via verschillende organisaties in Nederland koop ik in. Ik probeer ieder jaar een ander project te steunen. Vorig jaar was dat een project in Mali, waar ze van recycled materiaal sieraden maken’. Aldus Marijke de Witte van Mode- en Cadeauboutique ’t Pareltje uit Makkum. Vaak gaat de keuze voor Fairtrade gepaard met de keuze voor streekproducten, vooral in de horeca.

 

Dankzij de vrijwilligers van de werkgroep

“Wij zijn vandaag langs zeer verschillende bedrijven geweest. Het is goed te zien hoe Fairtrade leeft in onze  gemeente. Ik vond het mooi om te horen wat de motivatie van iedereen is om Fairtrade te worden. Ik ben ervan overtuigd dat wij de titel Fairtrade Gemeente dit jaar binnenhalen. Vooral dankzij de vrijwilligers van de lokale werkgroep”. Meldt wethouder Bakker.

 

Ambassadeur Fairtrade Gemeente

Manon Thomas vindt het eervol om ambassadeur Fairtrade te zijn voor gemeente Súdwest-Fryslân. “Ik vind het een logische zaak dat wij eerlijke handel doen. Daar zet ik me graag voor in. Maar ik heb vandaag veel ambassadeurs voor Fairtrade ontmoet.”

 

Eerlijke handel

In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en gemeente samen voor eerlijke handel. Fairtrade staat voor eerlijke handel, waardoor boeren en producenten een eerlijke prijs voor hun producten krijgen en kunnen werken onder gezonde en veilige omstandigheden. Wij helpen hier graag aan mee.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement