Ondernemend Friesland nieuws

Feestelijke huldiging Kleine Kerkstraat door NLstreets

Feestelijke huldiging Kleine Kerkstraat door NLstreets

De Kleine Kerkstraat wordt op zaterdag 26 maart officieel gehuldigd door NLstreets in samenwerking met de Gemeente Leeuwarden en een mystery guest. De Leeuwarder straat werd op 1 februari 2011 uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland in de NLstreets Award 2010. De Kleine Kerkstraat liet winkelstraten in Amsterdam, Groningen en Haarlem achter zich in deze verkiezing. De huldiging belooft een feestelijke dag te worden vol muziek, dans en lekkere hapjes.

Huldiging
De Kleine Kerkstraat is op 26 maart de hele dag het podium van verschillende feestelijke activiteiten. De officiële huldiging vindt plaats vanaf 14.00 uur, met wethouder Deinum, NLstreets en een mystery guest. Daaromheen vinden verschillende activiteiten plaats, zo komen er verschillende mysterie acts voorbij, draait er de hele dag door een DJ en worden er lekkere hapjes uitgedeeld.

 

Spannende eindstrijd
De Kleine Kerkstraat stond samen met de Sint Jacobstraat in Leeuwarden stond in de top vijf van genomineerden. Met flyeracties, posters, promoteams, publiciteit op de regionale media en de inzet van social media zoals Twitter, Hyves en Facebook wist de Kleine Kerkstraat de eindstrijd te winnen. In januari begon de nek-aan-nek race tussen de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden en de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Hoewel op bepaalde momenten het verschil minimaal was, was de overwinning er dan toch met een verschil van 240 stemmen! De Sint Jacobstraat in Leeuwarden wist de vijfde plaats te behalen.

 

Over de verkiezing
De verkiezing Favoriete Winkelstraat is uitgeroepen door NLstreets. NLstreets brengt de winkelstraten in beeld die je nog wel verrassen. Straten waar hippe boetiekjes en trendy horeca afgewisseld worden met stijlvolle interieurzaken en ambachtelijke speciaalzaken. Kortom, straten waar shopaholics blij van worden! De Sint Jacobstraat en de Kleine Kerkstraat voldoen volgens NLstreets aan de omschrijving van verrassende winkelstraten. Met winkeltjes zoals de Ny-Na, Eric Steenbergen, YaYa, Frappant etc. heeft Leeuwarden bijzondere aanwinsten voor haar winkelhart.

Bruisend winkelhart
De gemeente Leeuwarden heeft de afgelopen jaren belangrijke impulsen gegeven om ondernemerschap in de binnenstad te stimuleren. Ook de leegstand van winkelruimtes wordt aangepakt. Door het steeds aantrekkelijker worden van de Leeuwarder historische binnenstad en de promotie hiervan, komen meer bezoekers naar de Friese hoofdstad.  Uit onderzoek blijkt ook dat een van de belangrijkste motivaties om Leeuwarden te bezoeken het winkelen is. (onderzoek: CVO toeristisch bezoek aan steden 2009)

 

Fotograaf: de Witte

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement