Ondernemend Friesland nieuws

Financiering productie Beeldhorloge rond

Financiering productie Beeldhorloge rond

Rabobank steunt innovatief zorgproduct

 

Beeldhorloge, het horloge voor mensen die niet kunnen klokkijken, heeft de financiering rond om dit innovatieve hulpmiddel in de markt te zetten. Na ontwikkeling van een prototype en een aantal testen onder verschillende gebruikers, heeft Beeldhorloge in Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland de financiële partner gevonden om het Beeldhorloge te gaan produceren. Directeur Nanko Brattinga: “Ik ben er trots op dat het in deze tijd is gelukt om een innovatief idee in praktijk vorm te geven. Uit de eerste testen is gebleken dat het Beeldhorloge de zelfredzaamheid van mensen vergroot en daarmee echt een bijdrage levert aan de kwaliteit van leven.”

 

Het Beeldhorloge wordt de komende tijd nog uitgebreider getest, zodat het optimaal voldoet aan de wensen en behoeften van de gebruikers. Beeldhorloge is afgelopen jaar al getest in samenwerking met diverse zorginstellingen, waaronder Talant in Heerenveen, Pameijer, Zuidwester, het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Universitair Medisch Centrum Maastricht. Daaruit is gebleken dat Beeldhorloge een zeer handig hulpmiddel is in het dagelijks leven van verstandelijk gehandicapten, mensen met schizofrenie, ADHD, Asperger, jong dementerenden en voor mensen na een CVA. Doel van de verdere testen is – naast optimalisatie – om te onderzoeken welke mensen nog meer baat hebben bij het gebruik van Beeldhorloge.

 

Het Beeldhorloge is dit najaar verkrijgbaar en gaat ongeveer € 275,- per stuk kosten, exclusief de kosten voor het abonnement.

 

Financiering

“Het Beeldhorloge is mede tot stand gekomen door intensieve samenwerking met de Rabobank. Een goed idee hebben is hèt startpunt voor een innovatie, maar om een idee tot een succesvolle ontwikkeling te brengen zijn nog meer voorwaarden nodig, waaronder financiering”, aldus Harry Nieuwenhuizen, directeur Bedrijven en Private Banking van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland. De sympathie voor het idee van het Beeldhorloge werd tezamen met het Projectenfonds van Rabobank Nederland omgezet in financiële ondersteuning op maat.

 

In 2009 werd het beeldhorloge genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Met de jaarlijkse uitreiking van deze prijs steunt Rabobank ondernemende mensen met concrete ideeën voor duurzame innovaties en vindingen die mens en/of milieu vooruit helpen.

 

Over Beeldhorloge

Beeldhorloge is een hulpmiddel voor mensen die niet kunnen klokkijken en steun kunnen gebruiken bij hun dagelijkse activiteiten en afspraken. Het beeldhorloge attendeert de drager door afbeeldingen, geluids- en trilsignalen op een nieuwe activiteit. De gebruiker stelt zelfstandig, of met hulp van een begeleider, de agenda en pictogrammen samen via de website www.beeldhorloge.nl .

 

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement