Ondernemend Friesland nieuws

Foodtruck Mama Mascha breidt uit met franchise formule

Foodtruck Mama Mascha breidt uit met franchise formule

Oprichter en eigenaar Mascha Perquin-Sarneel is zo tevreden over de voortgang van haar nog jonge bedrijf (2011) dat zij haar concept vanaf nu ook als franchise formule gaat aanbieden. “Er is grote behoefte aan eenvoudige recepten, waarmee mensen gezond en lekker kunnen koken. Veel mensen weten niet meer wat “gezond” is en veel ouders zijn zoekende. Kinderen hebben geen idee waar hun eten vandaan komt. Eten is best ingewikkeld geworden en als full time werkende moeder heb ik hetzelfde meegemaakt.

Als je ’s avonds moe thuis komt wil je toch nog graag iets met vitamines op tafel zetten voor je kinderen, maar wel snel graag! En vooral belangrijk: je wilt niet horen: dat lust ik niet! Dat is voor mij de drijfveer geweest om Foodtruck Mama Mascha te starten en mijn carrière als bankdirecteur overboord te gooien. Voor mij begint het met het gebruiken van je gezond boeren verstand en dus met eenvoudig koken met meer verse groente en fruit. Ik geef in de truck tips en recepten die mijn gasten daarna zelf klaarmaken. Ik krijg veel enthousiaste reacties en hoop mensen te kunnen inspireren om zelf lekker aan de slag te gaan. Ik ben zelf niet zo’n knutselaar met mijn kids, maar ik kan wel goed knutselen met eten!”

 

Foodtruck Mama Mascha is een mobiele kookstudio gericht op lekker, gezond en eenvoudig eten. De missie van Foodtruck Mama Mascha is om mensen enthousiast te maken om meer zelf te koken, zonder pakjes en zakjes en met meer groente en fruit. Door de gasten te laten “spelen” met eten en kookworkshops aan te bieden met eenvoudige receptuur wil eigenaar Mascha Perquin-Sarneel een groot publiek inspireren. De ingrediënten die gebruikt worden zijn zo veel mogelijk biologische en/of uit de streek. 

 

De workshops worden gegeven in een kleine vrachtwagen omgebouwd tot een prachtige eetkeuken, voorzien van alle gemakken. De Truck kan naar iedere gewenste locatie rijden: de sportclub, het schoolplein, de kinderopvang, in de tuin of bij een bedrijf voor de deur. Foodtruck Mama Mascha is door iedereen in te huren voor opdrachten en organiseert ook zelf kookworkshops. Daarnaast staat de truck regelmatig op grote festivals.

 

Doel van Foodtruck Mama Mascha is om een landelijk dekkend netwerk te krijgen en in iedere regio dus een truck te laten rijden.  De franchise formule is inmiddels klaar en nu is men op zoek naar franchisenemers. De wens is om in 2013 te starten met 2 extra trucks.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement