Ondernemend Friesland nieuws

Foto Leeuwarden! 13 juli t/m 3 augustus 2010

Met o.a. World Press Photo expositie, Portretten, Nostalgische route, lezingenreeks en meer.

 

Op 13 juli gaat Foto Leeuwarden! van start, een nieuw evenement op het gebied van fotografie in Friesland. Media Art Friesland organiseert in samenwerking met Post-Plaza deze nieuwe manifestatie rondom (pers) fotografie. Op diverse locaties in de binnenstad van Leeuwarden vinden tal van activiteiten plaats. Het evenement zal geopend worden door burgermeester Ferd Crone.

Tijdens Foto Leeuwarden! is de gerenommeerde World Press Photo expositie te zien in Grand Hotel Post-Plaza. World Press Photo komt voort uit de jaarlijks gehouden internationale persfotografie wedstrijd. De winnende foto’s worden gepresenteerd in een reizende tentoonstelling, die te zien is in 90 wereldsteden. Op deze manier vraagt World Press Photo de aandacht voor fotojournalistiek in het algemeen en zet zich in om de persvrijheid grensoverschrijdend te bevorderen. Als nieuwsfoto’s hebben de beelden een grote actuele zeggingskracht. Deze foto-expositie doet bezoekers stilstaan bij intrigerende beelden uit het dagelijks leven, natuur, sport en kunst en cultuur uit vele delen van de wereld. In de expositie is ook de World Press Kiosk te vinden met alle informatie over de deelnemende fotografen en de verhalen achter de indrukwekkende foto’s.

 

World Press FotoIn de Openbare Bibliotheek is ‘Gelaten land’ te zien van de Friese persfotograaf Laurens Aaij. Speciaal voor Foto Leeuwarden! maakte hij een nieuwe fotoreeks over België waarin hij een reactie geeft op de expositie Flakkelân waarin portretten van Friesland getoond worden door de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren, te zien in het Fries Museum.

 

Op het Zaailand (Ruiterskwartier) is een nostalgische ontdekkingstocht van historische persfotobeelden uitgezet. Voor deze gelegenheid stelde de Leeuwarder Courant voor de eerste keer haar archief beschikbaar en maakte een bijzondere selectie. De serie toont een verrassende kijk op de geschiedenis van Leeuwarden.

In de karakteristieke straten Sintjacobstraat en Weerd zijn historische portretten in winkeletalages te aanschouwen van betekenisvolle Leeuwarders. Deze foto’s zijn afkomstig uit het archief van het Historisch Centrum Leeuwarden.

 

Inhoudelijke verdieping wordt geboden in de lezingenreeks ‘Portretten vanuit verschillend Perspectief’, waarin de gerenommeerde fotografen Rob Hornstra, Victor Bergen Henegouwen en Henk Wildschut over hun werk vertellen. Dé kans om meer te weten te komen over de werkwijzen, inspiratiebronnen en werk van deze verschillende portretfotografen. Speciaal voor (amateur)fotografen geeft Rob Hornstra een masterclass met werkbespreking.

Als klap op de vuurpijl van Foto Leeuwarden! kan iedereen in de huid kruipen van een persfotograaf. Jong tot oud kunnen een eigen (onbewerkte) persfoto inleveren voor deelname aan de wedstrijd LC-Lezersfoto 2010, in samenwerking met de Leeuwarder Courant. De winnende foto wordt tijdens de World Press Photo expositie getoond.

 

Meer informatie over Foto Leeuwarden! en opgave voor de lezingenreeks en masterclass: www.fotoleeuwarden.nl

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement