Ondernemend Friesland nieuws

Fries museum trekt langs basisscholen met gouden auto

Fries Museum krijgt gouden auto van Bourguignon en Haan Reklamewerk

Voor een onderwijsproject rond de tentoonstelling Goud - Gevonden schatten uit de Middeleeuwen trekt het Fries Museum de komende maanden met een gouden auto langs Friese basisscholen. Leerlingen krijgen les over het terpengoud ter voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door twee zakelijk vrienden van het museum. De gouden auto is beschikbaar gesteld door Autobedrijf Bourguignon en Haan Reclamewerk bestickerde de auto in stijl van de tentoonstelling.

Onderwijsproject
Een museumdocent gaat tot en met december 2015 als ‘schatzoeker’ langs groepen 5 t/m 8 met een schatkist vol nieuwsgierig makende archeologische terpvondsten. Na deze introductie volgt een bezoek aan de tentoonstelling Goud. De leerlingen van de Friese terpenscholen duiken als echte onderzoekers in de wereld van het terpengoud. Zo ontdekken ze dat hun omgeving een bijzonder rijke geschiedenis heeft en hoe leuk een bezoek aan een museum is.

Gouden samenwerking
Ramon Bourguignon is verheugd een bijdrage te mogen leveren aan een les Friese geschiedenis voor de kinderen: “Bourguignon draagt het Friese erfgoed een warm hart toe. Daarom zijn we al een aantal jaren vriend van het Fries Museum. We waren dan ook meteen enthousiast over dit verzoek van het museum.” Christiaan de Jong van Haan Reclamewerk bestickerde de auto en zorgde voor een gouden look. Het bedrijf uit Stiens leverde tevens de wandprints in de tentoonstelling Goud. Ook het Fries Museum is blij met de samenwerking: “Betrokkenheid en samenwerking zijn de pijlers van de relatie van het museum met zijn vrienden. De onderwijsauto is een mooi voorbeeld van projectsponsoring en zal naar verwachting meer navolging vinden binnen het museum,” aldus Liesbeth van Keimpema, manager sponsoring, vrienden en fondsen.

Goud

De tentoonstelling Goud - Gevonden schatten uit de middeleeuwen neemt bezoekers mee naar de schatkamers van het vroegmiddeleeuwse Friesland. Met fonkelende sieraden, glinsterende munten en ander blinkend goud, opgegraven uit de Friese terpen. De prachtige voorwerpen en hun verrassende details getuigen van de rijkdom, macht en status van de Friezen. In deze tentoonstelling fonkelt het goud der Friezen als nooit tevoren. Goud loopt tot en met 3 januari 2016.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement