Ondernemend Friesland nieuws

Fries online marketing bureau zet Friese onderneming op de Chinese kaart

China is de grootste internetmarkt ter wereld, toch zijn er tot op heden weinig organisaties die besluiten om online marketing in te zetten voor de Chinese markt. In opdracht van de Friese producent van voorzetapparatuur MSE-Forks uit Sint Jacobiparochie heeft ClickQ uit Heerenveen een advertentiecampagne gelanceerd in de Chinese zoekmachine Baidu.

MSE-Forks heeft wereldwijd succes met o.a. haar gepatenteerde RollerForks®. Een apparaat om bijvoorbeeld containers palletloos te laden en of te lossen. Het bedrijf maakt succesvol gebruik van Google AdWords om haar dealers te ondersteunen en haar producten wereldwijd te vermarkten. Het marktaandeel van Google in China is echter te verwaarlozen.

Chinezen kiezen massaal voor de Chinese zoekmachine Baidu. MSE-Forks heeft daarom samen met ClickQ besloten een online campagne op te zetten voor deze zoekmachine om zo te profiteren van de enorme economische groei in China. Met het plaatsen van advertenties in Baidu is ClickQ het eerste Friese bureau dat kennis en ervaring heeft met het online vermarkten van producten in China.

Baidu
Met 400 miljoen internetgebruikers is China de grootste internetmarkt ter wereld. Zoekmachine Baidu bedient op dit moment 64% van deze markt en breidt haar bereik elk kwartaal uit. Baidu hanteert in tegenstelling tot Google een strikt beleid. De website waarnaar de advertentie verwijst dient goedgekeurd te worden. Ook verlangt Baidu dat de adverterende organisatie zich bekend maakt. Daarnaast vormt de taal een belemmering. Maar niet voor de zoekmachinespecialisten van ClickQ. China is een belangrijke afzetmarkt voor veel Friese organisaties en die wil ClickQ bereikbaar maken.
 
MSE-Forks (Meijer Special Equipment)
MSE-Forks is al twee jaar succesvol met de inzet van online advertenties in zoekmachines. Het bedrijf zette samen met ClickQ campagnes op in meerdere talen zoals Engels (USA), Duits, Russisch, Spaans en Portugees. Online marketing maakt het MSE-Forks mogelijk om met een relatief klein budget wereldwijd successen te boeken.

Om de verkoop in China te stimuleren heeft ClickQ zich verdiept in de mogelijkheden van Baidu. Daarnaast zijn de voorbereidende werkzaamheden zoals het laten goedkeuren van www.rollerforks.cn door ClickQ uitgevoerd. De campagne is in samenwerking met MSE-Forks ontwikkeld..
 
Over ClickQ
ClickQ is gespecialiseerd in online marketing, van strategisch advies tot het organiseren van alle daaruit voortkomende werkzaamheden. Van het optimaliseren van websites voor zoekmachines tot online adverteren, en van e-mailmarketing tot het gebruiksvriendelijk maken van websites. Zo bent u er zeker van dat alle online marketing communicatie op elkaar is afgestemd en heeft u één aanspreekpunt.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement